Skip to content

Zsuzsa története – Nyaki porckorongsérv kezelése

Nyaki porckrongsérv, nyaki gerincsérv kezelése – Zsuzsa története

nyaki porckorongsérvKözépkorú nő beteg egyre komolyodó nyaki panaszokkal érkezett hozzánk, a diagnózisa nyaki porckorongsérv volt. Folyamatos nyak- és fejfájás kínozta, éjszaka sokat forgolódott, mert nem találta a megfelelő pozíciót, emiatt rosszul aludt, fáradtan ébredt. Korábban több orvosnál megfordult, akik  a nyaki szakaszon 2 helyen is porckorongsérvet diagnosztizáltak, azonnali műtéti indikációval.

Az operáció elkerülése

Betegünk nem szerette volna az operációnak alávetni magát, így megragadott minden konzervatív lehetőséget. Több szakrendelőbe is eljutott gerinctornára, ahol a  derékfájósokkal együtt vett részt a csoportos tornán. Ettől azonban sajnos nem hogy kevesebb, de több panasza lett. Ekkor, mint utolsó lehetőség, találta meg az ArtHuman Központot az interneten és az első konzultáció alkalmával megbeszéltük, hogy létezik olyan konzervatív kezelés, ami még segíthet a problémáján, így talán megelőzhető az operáció!

A kezelés menete

Életmódtanácsokkal láttuk el, a helyes fekvés a helyes ülés-, és tartás is szerepelt a beszélgetésben! Kérdeztük,hogy hallott-e már a McKenzie terápiáról, ami a porckorong sérvesedésére ad megfelelő kezelést, mechanikai hatásával a megfelelő helyre tolva vissza azt! Sajnos páciensünk nem ismerte ezt a kezelési módot. Így  megbeszéltük a terápia főbb irányelveit, hogy mivel jár ha elkezdjük, illetve hogy a siker érdekében mindennap foglalkoznia kell a  tornával és önmagával, be kell építenie a Mckenzie terápiát a hétköznapjaiba! Ez persze első hallásra nem hangzik kis feladatnak. Utána azonban gyakorlatban ő is meggyőződött róla, hogy nem kérünk lehetetlent és könnyen el tudta végezni a feladatokat.

Heti rendszerességgel járt hozzánk tornára,  ahol a nyaki szakasz lazításával kimozgatásával foglalkoztunk, leteszteltük a megfelelő mozgást. Ennek hatására tünetei enyhültek és amelyeket otthonában naponta többször kellett elvégeznie. Már a második torna alkalmával pozitív élményekről számolt be: csökkentek a fájdalmai a folyamatos fejfájás már csak alkalmanként jelent meg! A terápia ideje alatt szépen múltak a nyaki fájdalmak, a mozgásai könnyebbé váltak, nagyobb mozgásterjedelemben tudta használni a nyakát, kipihenten ébredt. Alkalomról-alkalomra a közérzet és az objektív eredmények is minket igazoltak, mígnem a 10. alkalom után szinte 100%-osan térhetett vissza munkahelyére.

Otthoni gyakorlás

Az otthoni torna mindössze 10-15 percet vett igénybe, amit naponta 4-5-ször kellett megismételnie, az idő előrehaladtával már csak napi 2-3,1-2, végül hetente 2 tornára csökkent az előírt „adag”. Nem volt akkora áldozat, viszont az eredmény szemmel és nyakkal érezhető! 🙂

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Jelentkezzen Ön is nyaki gerincsérv kezelésre!


0Shares

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top