Skip to content
+36-30-190-7315 gerincgyogyitas@gerincgyogyitas.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitvatartás H-P 8-20
Funkcionális Gyógytorna

Funkcionális gyógytorna

funkcionális gyógytornaFunkcionális gyógytorna milyen esetekben ajánlott?

  • sportsérülések, balesetek után, egyéb sérüléseket követően
  • műtétek megelőzéseként, illetve a műtéteket követő rehabilitáció részeként
  • mozgásszegény, illetve ülő életmód esetén
  • Visszatérő hátfájás, derékfájás, térdfájás, nyaki fájdalmak és egyéb mozgásszervi panaszok esetén

A fenti esetekben az emberi mozgásokra jellemző normál mozgásminták kórossá válnak, amelyek a gyógyulást követően maguktól nem rendeződnek vissza. A funkcionális tréning során az a célunk, hogy azokat a fő izomcsoportokat erősítsük meg, amelyeket ténylegesen a hétköznapi vagy sport tevékenységünk közben aktívan igénybe veszünk.

A funkcionális tréning keretein belül felmérhető az egyén kondícionális képessége, kiszűrhetők az esetleges izom diszbalanszok, illetve sérülést követően segítség lehet a sporthoz való visszatérésben. A tréning lényege, hogy minden foglalkozás személyre szabott, célspecifikus gyakorlatokkal és eszközökkel segíti az egyén fejlődését, javítja a koordinációs- és egyensúly készséget, valamint fokozza az állóképességet.

A funkcionális gyógytorna célja

  • a  természetes mozgásminták visszaállítása
  • az izomcsoportok közötti egyensúly megteremtése
  • a mozgásszervi fájdalom csökkentése

A funkcionális gyógytorna kezelések menete

A funkcionális gyógytorna megkezdése előtt a szakképzett gyógytornász állapotfelmérést végez. Felméri az általános egészségi, a mozgásszervi állapotot, edzettséget. Az állapotfelmérés célja, hogy a térd-, a csípő-, a gerincfájdalom, derékfájás, hátfájás, nyaki vagy egyéb mozgásszervi fájdalom megszüntetése érdekében össze tudja állítani a szükséges gyógytorna gyakorlatokat.

A funkcionális tréning egy olyan izomerősítésre használt edzésforma, mely a hétköznapi tevékenységek során végzett mozgásokra és mozdulatokra alapul. A funkcionális tréning minden korban végezhető, idős korban akár az esés megelőzésében is hatékony.

A gyakorlatok individuálisan kerülnek megválasztásra edzettségi állapottól, izomzat állóképességétől és egyén paraméterektől függően. Az edzés, gyakorlatok során a saját testsúlyunkat, mint ellenállást használjuk fel. A gyakorlatok könnyen megtanulhatóak és otthon is kényelmesen elvégezhetőek.

Szakember irányításával a gyakorlatok fokozatosan erősödnek, az állapotváltozás függvényében.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15. és 1113 Budapest, Kökörcsin utca 19.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés funkcionális gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Otthoni megoldások – gerinctorna ajánló

Egyéni gyógytorna anélkül, hogy rendelőnkbe kellene jönnie: https://www.gerincgyogyitas.hu/online-gyogytorna-vizsgalat-kezeles/

Gerinctorna videók, DVD-k, gyakorlatok: https://onlinegyogytorna.com/termekkategoria/otthoni-gerinctorna/

Étrendkiegészítők: https://onlinegyogytorna.com/termekkategoria/etrendkiegeszito

0Shares

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top