Skip to content

Online gyógytorna vizsgálat, kezelés

Gyógytornászaink segítségével lehetőséget biztosítunk a gyógyulásra akár otthonából is. Az online videóhívás során lehetőség nyílik az alapos vizsgálatra, mivel a gyógytornász a különböző mozgásszervi problémákat videón keresztül is megfigyelheti. A kezelésre ugyanígy van mód, kivéve azokat az eseteket, aminken a gyógyítása kizárólag manuálterápiás fogásokkal lehetséges (pl. állkapocs ízületi manuálterápiás kezelés).

Hogyan zajlik az online gyógytorna?

I. Előkészületek

Az első lépés a vizsgálatra vagy kezelésre történő jelentkezés, ami a lenn található űrlap kitöltésével történik.

Ezt követően gyógytornászunk keresi Önt a megadott telefonszámon és időpontot egyeztetnek, illetve egyeztetik a videóhívás részleteit.

A foglalás véglegesítéséhez a vizsgálat / gyógytorna árának kifizetése szükséges, azaz a kezelési díj megfizetésének a gyógytorna kezelést megelőzően előzetesen meg kell történnie. További kezelések esetén bérlet vásárlására is van lehetőség.

Az űrlap kitöltését követően visszaigazoló emailt küldünk Önnek, amiben a fizetéshez szükséges adataink szerepelnek. Fizetésre van lehetőség bankkártyával, szép kártyával és átutalással is.

II. Videós vizsgálat

A videóhívás lehetséges Skype-on, Zoomon, Teamsen, Google hangoutson, Viberen vagy Facebook messengeren keresztül is. A legmegfelelőbb eszközt időpont egyeztetéskor gyógytornászával tudják kiválasztani.

III. Gyógytorna vizsgálat, kezelés

A vizsgálat menete:

 1. A gyógytornász először felveszi személyes adatait.
 2. A vizsgálat elején gyógytornásza kérdéseket tesz fel a panaszokkal kapcsolatban. A kérdések vonatkozhatnak a panaszok jellegére, jelentkezésük időpontjára, egyéb betegségek jelenlétére, általános egészségügyi állapotára stb.
 3. A kérdések segítésével a gyógytornász be tudja határolni, mi állhat a panaszok hátterében. Ennek megfelelően  terápiát javasol (pl. McKenzie terápia).
 4. A panaszok okától és a kezelés jellegétől függően szükség lehet további gyógytorna kezelésekre is. Amennyiben a 30 perces vizsgálatot választja, az az időtartamból eredő korlátok miatt kizárólag konzultációra ad lehetőséget, a 60 perces vizsgálat már magában foglalja az első gyógytornát, a gyakorlatok kiadását is.

Első alkalommal fontos, hogy már a vizsgálat előtt a gyógytornász rendelkezésére bocsássa meglévő leleteit, amennyiben rendelkezik ilyennel (pl. MR vizsgálati eremény).

A gyógytornász az első vizsgálat alkalmával először kérdéseket tesz fel a tünetek jellegével, erősségével, megjelenési helyével stb. kapcsolatban.

A kérdések után szóbeli utasítás alapján különböző mozgásokat kell végezni a gyógytornász instrukciói alapján. A mozgásterjedelem és a jelentkező fájdalom helye, mértéke és jellege fontos információk ahhoz, hogy megfelelő terápiát lehessen javasolni.

A vizsgálatot követően a gyógytornász elmagyarázza a probléma jellegét és a kezelés menetét, módszerét. A kezelési terv részekén a gyógytornász gyakorlatokat ad házi feladatként.

Online gyógytorna kezelés menete

A kontroll online gyógytorna kezelés célja a terápiával való haladás és a páciens visszajelzései alapján szükség esetén a terápia módosítása.

Abban az esetben, ha a páciens visszajelzése alapján az állapota javul, új, összetettebb, intenzívebb gyakorlatokra kerülhet sor. Ezeket minden esetben az online kezelés során betanítja, elmagyarázza a gyógytornász.

Sikeres terápia esetén hetente-kéthetente egy alkalom online gyógytorna kezelésre van szükség, otthon azonban minden nap gyakorolni kell. A teljes terápia általában 6-12 hétig tart.

Online gyógytornászaink

IV. Milyen esetekben javasolt és mely esetekben kizárt az online gyógytorna?

A legtöbb mozgásszervi panasz, sérülés, rehabilitáció megoldható online formában.

A kizárólag manuális formában történő kezelések a kivételek, mert ez személyes jelenlét nélkül nem tud működni. Pl. TMI (állkapocs ízületi gyógytorna) ezzel a módszerrel nem működik.

Kinek ajánlott az online gyógytorna?

 • Akinek testtartásjavításra van szüksége
 • Sérülések, műtétek miatti rehabilitáció esetén, ha félbemaradt a gyógytorna kezelés
 • Ülőmunkát végzőknek
 • Senior korosztálynak
 • Bármilyen kisebb mozgásszervi panasz esetén

Kinek NEM ajánlott az online gyógytorna?

 • Többszörösen összetett mozgásszervi panaszok esetén
 • Friss neurológia eseteknél nem működik az online megoldás
 • Lázas, gyulladásos állapotokban
 • Nyílt sérülések, nagyon erős fájdalom esetén
 • Erős csontritkulás esetén

Amennyiben további kérdései vannak, telefonon válaszolunk azokra! Hívjon minket a 06-30-190-7315-ös számon!


Back To Top