skip to Main Content

Eszter, 53 éves takarítónő.

nyakfájásEszter komoly nyak-fej-vállfájdalommal keresett meg minket, melyet ismert porckorongsérv okozott. A munkáját egyre nehezebben volt képes ellátni, de a mindennapi életben is nehézségeket okozott neki a gyakori, szinte állandó fájdalom.

Nyaki McKenzie tesztet és kezelést alkalmazva, már az első kezelés alatt a tünetek annyira lecsökkentek, hogy alig voltak érezhetőek.

Folyamatos gyakorlás mellett a fájdalom napok alatt teljesen megszűnt. Csak időnként, 1-1 megerőltetőbb provokatív mozgássorozatra jön elő, de az általa is ismert, megfelelő gyakorlatokkal a fájdalom előjötte alkalmával szépen le tudja őket csökkenteni. A tesztelést követő további gyógytorna alkalmakon a cél állapotának stabilizálása volt, ill. a kiújulás megelőzése.

Jelenleg is ura a tüneteinek, képes maradéktalanul ellátni a munkáját és az otthoni teendőit.

 

McKenzie módszer jellemzői

Milyen elváltozások esetén javasolt a McKenzie módszer?

* lumbális porckorongsérv

* nyaki porckorongsérv

* hát, ill. végtagok bizonyos problémáinak kezelésére

Hogyan történik a McKenzie gyógytorna kezelés?

A kezelés első lépése a McKenzie tesztelés, melynek során a terapeuta speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a pácienssel, és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra. Ennek alapján összeállít egy egyénre szabott kezelési programot, ami néhány egyszerű, otthon vagy munkahelyen is könnyen kivitelezhető mozdulatból áll. Az aktív gyakorlatok révén a páciens saját maga tudja enyhíteni fájdalmát, így a probléma kimenetelére is hatást tud gyakorolni, és az esetleg kiújuló fájdalmakat már önmaga tudja enyhíteni.

A kezelés során a cél a fájdalom centralizálása, majd ennek elérése után az állapot stabilizálása izomerősítéssel.

Kérjük kövessen minket és like-olja bejegyzésünket!

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back To Top