skip to Main Content
Eszter Története – Nyak-, Fej- és Vállfájdalom Kezelése

Eszter története – nyak-, fej- és vállfájdalom kezelése

Eszter, 53 éves takarítónő.

nyakfájásEszter komoly nyak-fej-vállfájdalommal keresett meg minket, melyet ismert porckorongsérv okozott. A munkáját egyre nehezebben volt képes ellátni, de a mindennapi életben is nehézségeket okozott neki a gyakori, szinte állandó fájdalom.

Nyaki McKenzie tesztet és kezelést alkalmazva, már az első kezelés alatt a tünetek annyira lecsökkentek, hogy alig voltak érezhetőek.

Folyamatos gyakorlás mellett a fájdalom napok alatt teljesen megszűnt. Csak időnként, 1-1 megerőltetőbb provokatív mozgássorozatra jön elő, de az általa is ismert, megfelelő gyakorlatokkal a fájdalom előjötte alkalmával szépen le tudja őket csökkenteni. A tesztelést követő további gyógytorna alkalmakon a cél állapotának stabilizálása volt, ill. a kiújulás megelőzése.

Jelenleg is ura a tüneteinek, képes maradéktalanul ellátni a munkáját és az otthoni teendőit.

 

McKenzie módszer jellemzői

Milyen elváltozások esetén javasolt a McKenzie módszer?

* lumbális porckorongsérv

* nyaki porckorongsérv

* hát, ill. végtagok bizonyos problémáinak kezelésére

Hogyan történik a McKenzie gyógytorna kezelés?

A kezelés első lépése a McKenzie tesztelés, melynek során a terapeuta speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a pácienssel, és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra. Ennek alapján összeállít egy egyénre szabott kezelési programot, ami néhány egyszerű, otthon vagy munkahelyen is könnyen kivitelezhető mozdulatból áll. Az aktív gyakorlatok révén a páciens saját maga tudja enyhíteni fájdalmát, így a probléma kimenetelére is hatást tud gyakorolni, és az esetleg kiújuló fájdalmakat már önmaga tudja enyhíteni.

A kezelés során a cél a fájdalom centralizálása, majd ennek elérése után az állapot stabilizálása izomerősítéssel.

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top