skip to Main Content
Az Elhízás és A Reumatoid Artritisz Kapcsolata

Az elhízás és a reumatoid artritisz kapcsolata

artritisVilágszinten problémát okoz az elhízás, illetve a túlsúlyos emberek arányának folyamatos növekedése. A túlsúly egészségre gyakorolt hatásáról sokat hallunk, de egy új tanulmány eddig ismeretlen összefüggéseket tárt fel. Megnöveli a reumatoid artritisz gyakoriságát az elhízás terjedése: egy új tanulmány szerint a jelentős testsúlygyarapodás a fájdalmas betegség, a reumatoid artritisz (RA) kockázatát is növelheti, főleg elhízott nők esetében.

A Mayo Klinika epidemiológiai kutatásából kiderült, hogy Minnesotában az RA esetek növekedésének fele az elhízás terjedésének tudható be az elmúlt három évtizedben. A kutatást vezető Dr. Sherine Gabriel szerint az eredmények azt mutatják, hogy még egy betegségcsoport hozható összefüggésbe a jelenlegi elhízás járvánnyal. A szakértő úgy véli, ha nem teszünk lépéseket az egészségügyi válság ellen, az elhízás terjedése következtében valószínűleg az RA gyakoriságának növekedésével is számolnunk kell a jövőben.

Az Arthritis Care & Research szaklapban megjelent, 1985 és 2007 között végzett kutatás eredményei ráadásul azt mutatták, hogy az elhízás megelőzi az RA megjelenését. Az elhízás RA-ra gyakorolt hatása a kutatásban jelentősebbnek mutatkozott a nők esetében, ami valószínűleg azzal magyarázható, hogy a nőkben amúgy is háromszor gyakrabban jelentkezik a betegség, mint a férfiakban.

Az RA az Egyesült Államok lakosságának körülbelül 1 százalékát érinti. Az autoimmun betegség az ízületi szöveteket, és néha a szerveket is támadja, gyulladást, duzzanatot, lázat és kimerültséget okozva. A betegség bármikor jelentkezhet, de leggyakrabban 30 és 60 év között alakul ki. A betegséget genetikai és környezeti tényezők is befolyásolják.

Forrás: Medipress

[easyembed field=”g”]

Részletek az XL-es gerinctornáról...

Túlsúly esetén XL-es méretű pácienseknek szóló GERINCTORNA program.

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top