Skip to content
Gerincferdülés

Rebeka története – gerincferdülés / scoliosis kezelése

Rebeka, 11 éves tanuló – gerincferdülés / scoliosis kezelése – eset leírás

scoliosis

Kislányommal 10 éves korában mentünk először a kirendelt SZTK rendelő ortopédiai rendelésére, mert az iskolaorvos beutalt bennünket rossz tartás miatt.

Úszást írtak elő, 2 évig úsztunk heti 2 alkalommal. 12 éves korában azt vettem észre, hogy 3 hónap alatt, nagyon gyorsan, közel 10-12 cm -t nőtt. Minden kicsi lett rá hirtelen, de ami a legfontosabb hogy én mint anya láttam hogy a tartása nagyon sokat romlott. Megijedtem és azt gondoltam, most tennem kell valamit, mert az úszás nem javított semmit a helyzeten. Elkeztem utánaolvasni a dolognak, és rátaláltam a Schroth-tornára, ami kifejezettem a gerincferdülés kezelésre alkalmas, leghatékonyabb gyógytorna.

Az ARTHUMAN gyógytorna központba telefonáltam és Kiss Tündéhez kértem egy időpontot állapotfelmérésre, addigra készült a Rebeka gerincéről egy kétírányú álló röntgen is.

Tünde a gyógytornász, az állapotfelmérésen, azonnali gyógytornát javasolt, napi rendszerességgel. A javaslatára megvásároltunk otthonra minden kelléket, bordásfal, gumiszalag, gumi labda. A gerinc röntgen, fokozott háti kyphosis, 30 coob fokos görbületet, 7 fokos oldalirányú görbületet mutatott ki, a nyaki görbület is látszott. 2017 február hónapjától kezdve, jártunk rendszeresen Kiss Tünde gyógytornászhoz, aki segítségével, megtanultunk a feladatokat otthon, önállóan is végezni. Nagyon komolyan vettem ezt a feladatot, így minden nap 50 perc tornát végeztünk. Nem mondom, hogy ez ilyen egyszerű, mint ahogy itt most leírom, mert nagyon nehéz volt minden egyes nap rávenni arra a lányomat, hogy igenis tornázni kell, mert ez fog segíteni. Gyenge izomzata volt, a hirtelen és gyors növekedést nem tudta követni a gerince, így ő is megértette, hogy erősíteni kell, de nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokkal történik mindez.

2017. nyarán láttam először, hogy sokat erősödött a karja, háta és képes magát egyenesen tartani.

Idén 2018 február végén eljött a konroll röntgen ideje, nagyon izgultunk, hisz az múlott a vizsgálat eredményén, hogy lányomnak kell e korzettet viselnie vagy továbbra is elég  a rendszeres Schroth- torna. Az eredmény nagyon jó lett. Az oldalirányú görbület megszűnt és a nyaki görbület is sokat mérséklődött. A háti púp görbülete a 30 coob fokról 10 coob fokra csökkent. Nagy az öröm, hisz a kitartó munkának meg lett az eredménye gyógytornászunk, Kiss Tünde segítségével.

Beteg: Körmendi Rebeka

Édesanyja: Körmendi Krisztina

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

gerinctorna