Skip to content
Kinezio Tape

Hogyan működik a Kinezio Tape szalag?

A kinezio tape szalag

kinezio tapeA kinezio tape, azaz az elasztikus tape alkalmazása során az izom- ideg-, és csontképletek problémáját próbáljuk megelőzni, valamint a már kialakult zavarokat helyreállítani.

A kezelés során a bőrre felhelyezett kinezio tape komplex hatást fejt ki mind a bőrre, mind a bőr alatti kötőszövetre, izmokra, idegi struktúrákra, esetleg csontokra. Felhelyezéstől függően támogathatja az izomműködést, csökkentheti a túl feszes izmok tónusát, támaszthat (pl. enyhe instabilitás esetén). Ezen túl növelheti a folyadékáramlást (ödémacsökkentés), csillapíthatja a fájdalmat (egyrészt a tónusoldás, másrészt a bőrben lévő nyomásérzékelő receptorok ingerlése révén).

Hogyan hat a Kinezio Tape szalag?

A tape hatóanyagot nem tartalmaz, terápiás hatását nyújthatósága (elaszticitása) révén fejti ki. Ennek megfelelően kulcsfontosságú a felhelyezéskor a tape nyújtottságának mértéke, illetve az érintett testrész helyzete (izmok feszítettsége, ízületi helyzet). A nem megfelelő felhelyezési technikával, más hatásokat válthatunk ki, pl. más izom tónusát növeljük, vagy csökkentjük. Ennek oka, hogy nem az eredési és tapadási pontban vannak a tape végei, nem a lefutási iránynak megfelelően van felrakva a ragasztószalag. Továbbá akadályozhatjuk a nyirokáramlást, amivel csak fokozhatjuk a duzzanatot, nem pedig csökkentjük, vagy éppenséggel más irányba korrekciózunk, amivel a deformitást, instabilitást továbbfokozzuk. Nem utolsó sorban pedig az is előfordulhat, hogy nem érünk el sem pozitív, de negatív eredményt sem. Ezért fontos az, hogy képzett szakember helyezze fel a ragasztószalagot, a kívánt hatás elérésének, a probléma orvosolásának érdekében.

Olvassa el, milyen betegségek esetén hatásos a Kinezio Tape szalag? Betegségek!

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglalás: https://arthuman.vibrohome.hu/

Jelentkezzen most gyógytornára vagy Kinezio Tape szalag felhelyezésre!


Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

gerinctorna