skip to Main Content

Állkapocs ízületi (TMI) gyógytorna

Állkapocs ízületi (TMI) gyógytorna  – Temporomandibuláris Terápia (TMT)

állkapocs kezelés (TMI)Az állkapocs ízületi (TMI) megbetegedések tüneteinek enyhítésére, esetleges megszüntetésére, a tünetek megelőzésére alkalmazhatók gyógytorna módszerek. A TMI gyógytorna az orvosi diagnosztikát követően az elsők között számon tartott, beavatkozást nem igénylő technikák egyike.

A TMI gyógytorna

Az 1. alkalommal szükség van a páciens vizsgálatára, melynek során megállapítjuk, hogy az állakpocs ízületi elváltozásra jellemző panaszok, tünetek közül jelen van e valamelyik. A vizsgálat része a rágóízület, az állkapocs rendszer vizsgálata, melyet kezelés követ. A rágóízület vizsgálata során fontos az ok-okozati összefüggések felkutatása, ami hozzájárul a terápia sikeréhez.

Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája az ízületen belüli és ízület körüli eltérések hatékony megszüntetésére irányul. Nagy figyelmet fordít az ízületi eltérések korrigálása, kezelése mellett az egész test statikai eltéréseinek hatására bekövetkező lágyrészelváltozás megszüntetésére is a rágóízület, a környező testrészek, illetve az egész test esetében.

Vizsgálat menete:

 • Anamnézis felvétele, melynek része az esetleges orvosi diagnózis áttekintése
 • Passzív és aktív vizsgálat
 • Mechanikus mozgásvizsgálat

Jelentkezem mozgásszervi állapotfelmérésre / kezelésre

TMI gyógytorna menete:

 • A kezelés ülő vagy fekvő testhelyzetben történik
 • Manuális kezelési mód, ami tapintással, gumikesztyűben történik
 • 1. alkalom során vizsgálat és kezelés történik, melynek időtartama 50 perc
 • Minden további TMI kezelés időtartama 30 perc
 • Amennyiben az állkapocs ízületi problémához mozgásszervi elváltozás is kapcsolódik (pl. nyaki mozgásbeszűkülés, gerinc problémák stb.), javasolt a kombinált, 50 perces kezelés, aminek során TMI kezelés és egyéb gyógytorna kombinációjával zajlik a kezelés

Állkapocs ízületi tünetek, panaszok

Olvassa el, milyen tünetek esetén hatékony a TMI kezelés!

Jelentkezem mozgásszervi állapotfelmérésre / kezelésre

Értékelés
Értékelés dátuma
Szolgáltatás
Állkapocs ízületi gyógytorna (TMI)
Értékelés
51star1star1star1star1star

Ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás érkezett
 1. Üdvözlöm!
  Évek óta fennàlló állkapocs ízületi problémával küzdök. Folyamatos nyakfájással, kialvatlansággal, fülzúgással küzdök. Pár éve egy fogászati kezelés után kezdtem tapasztalni az állkapocs kattogàst. Sajnos nem foglalkoztam vele, igy kb egy ève meg is szűnt a kattogás, aminek következtèben nem tudom rendesen kitátani a számat teljesen, és nagy fájdalmaim is vannak. Egy panoràma röntgen felvételen derült ki, hogy a jobb oldalon szinte legömbölyödött a porc úgy elkopott az évek során. Segítséget szeretnék kérni, hogy hova forduljak ezzel a problèmával?!
  Üdvözlettel

  Krisztina

  1. Üdvözlöm! A leírt panaszokon az állkapocs ízületi gyógytorna tud segíteni. Olyan gyógytornászt kell keresni, aki szakosodott erre a terápiára. Amennyiben hozzánk szeretne jönni, hívjon minket a 0630 190 7315-ös telefonszámon.

 2. Üdvözlöm Több éve csak a bal fülemnél veszek észre fülzúgást .Ez akkor erőteljesebb , ha begyullad a mandulám.Ilyenkor a hallásom is romlik ,ami talán foglalkozási ártalomból is származhat , 40 éve gyerekek közt dolgozom Szolnok körzetében található állkapocs terapeuta

  1. Sajnos nem ismerjük a helyi viszonyokat, így Szolnok közelében nem tudunk senkit ajánlani. Ami biztos, kevesen végzik ezt a terápiát, rendelőnkben is csak egy gyógytornász alkalmazza.

 3. Jó napot kívánok!

  Tudnak esetleg Nyíregyházán, Debrecenben vagy ezen a környéken TMI gyógytornáról, vagy esetleg reumatológiai kezelésről ami segíthetne ilyen jellegű problémában?
  Köszönöm

 4. segitseget szeretnek kerni Szegeden van e a fulzugasra alkapocs terapua es hol kunel?ha nincs akkoe sem jelentene gondot az utazas ha kapok szakember cimet es nevet.felkeresnem.koszoettel

  1. Sajnos  a TMI terápiát nagyon kevesen végzik, és Szegeden sem tudunk ajánlani.

   Nálunk a budapesti rendelőben van egy terapeuta. Amennyiben szeretne kezelésre jönni, kérjük keressen minket írásban vagy telefonon.

   Üdvözlettel:

   Arthuman Központ

   1122 Budapest, Alkotás út 15. I/9. 4-es kapucsengő

   Tel: 0630 595 3555

   https://www.gerincgyogyitas.hu http://www.arthuman.hu

 5. Üdvözlöm,

  Győrben tudna ajánlani valakit, akihez állkapocs problémával (TMI-jellegű panaszokkal) el tudok menni. Továbbá TMI gyógytornát végez valaki? Köszöm.
   

 6. Ui:sajnos pici babàval és anyagi okokbol sem tudok B.pestre utazni. De a fülzugàs nagyon zavar. Itt miskolcon nem tudok ilyen állkapocs vizsgàlatot de nagyon jo lenne ha emailben vàlaszolànak mit tehetnék,hovà mehetnék.köszönöm.

  1. Sajnos nagyon kevesen végzik ezt a terápiát, így Miskolcon nincs tippünk, hogy ki foglalkozik ezzel 🙁 .

 7. Jònapot kivànok.
  Szeretnèm az âllkapcsomat megvizsgàltatni fülzùgàs miatt. Miskolcon hol tudnàm ezt végeztetni? Köszönöm ha vàlaszol.

  1. Miskolcon sajnos nem tudunk olyan szakembert, aki jártas az állkapocs ízületi gyógytornában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back To Top