Skip to content
Betegség

Mit üzen a betegségünk?

Mit üzen a betegségünk?A betegség minden esetben diszharmóniát jelent, s bármennyire is nehéz elfogadni, de a gondolkodásunkban gyökerezik. Testünk állapota a gondolkodásmódunkról szóló, láthatóvá váló információ.

Az emberek nagyon gyakran panaszkodnak tüneteikkel, betegségükkel kapcsolatban, mégis a legtöbben elzárkóznak attól, hogy változtassanak gondolkodásmódjukon, érzéseiken, érzelmeiken, mert ez meglehetősen fárasztó és kényelmetlen. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy bizonyos betegségek véletlenül támadnak meg egyes embereket, másokat pedig véletlenszerűen kerülnek el. Ugyanakkor a betegség kialakulásában mindenki saját maga is részt vesz, s a betegség célja nem más, mint hogy felhívja a figyelmet a helytelen magatartásra és kényszerítsen a változásra, s ezzel helyreállítsa az elveszett harmóniát.

Bővebb információ személyes mozgásszervi állapotfelmérésről

Ha gondolkodásunkat, érzéseinket és cselekedeteinket is rendbe tesszük, a testi harmónia és egészség magától fog visszatérni. Ez valóban kényelmetlenül hangzik és sokan már ennél a pontnál feladják, pedig enélkül nehéz teljes gyógyulást elérni.

Nézzünk egy példát! Napjainkban nagyon fejlett az orvostudomány, az orvosi eszközök. Gerincsérv esetén gyakran szükségessé válik a sérv operációja. Sebészetileg jól sikerül a műtét, látszólag nincs ok a sérv kialakulására, mégis előfordul, hogy kiújul vagy máshol jelenik meg a kitüremkedés és újra kezdődnek ugyanazok a gyógyulás érdekében tett körök. Vagy ami még rosszabb, súlyosbodnak a tünetek.

Szervezetünk a betegséggel közli velünk, hogy rossz irányba megyük, s kijelöli az utat is, hogy merre kellene mennünk, hogy ismét egészségesek legyünk. A valódi gyógyulás új felismerésekkel is gazdagít minket!

Testünk tehát folyamatosan üzen nekünk, meg kell tanulni megérteni az üzenetet!

Induljon el a változás útján és először lépjen a mozgás irányában! 

Bővebb információ személyes mozgásszervi állapotfelmérésről

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólás érkezett.

  1. Sziasztok!

    Nekem van kettő keresztcsonti sérvem és kettő a nyaknál. Ráadásul a nyaki befele, tehát nyomja a durazsákot. A gerinc csatornám mindehez még be is van szűkülve. A mozgás épp ezért tapasztalatból mondom, hogy elengedhetetlen, mert egy idő után a testtartás megváltozik, anyújktások hiányában pedig azt érzitek majd, hogy az egyik lábatok rövidebbnek tűnik. A nyakam miatt reggel még az ágyban nyaktornászom, a gerincproblémákra pedig JÓGÁZOK. Van egy könyvem, ami minden gerinc bántalomra speciális gyakorlatokat ír elő képekkel. Fontos a légzés helyes vétele és a gyakorlatok felépítése. A legkönnyebbtől megyünk a nehezebb felé fokozatosan, ahogy az állapotunk javul. Még nagyon fontos, hogy bármilyen gyakorlatot végzünk, csak a fájdalom küszöbig szabad végezni. És egy tanács, ha elfogadjátok…. Mindig GYÓGYTORNÁSSZAL kezdjétek ha betegek vagytok. Akut betegségnél csak az ödéma felszívódása után szabad tornászni !!!! Ezt azért írtam le, mert én a reumatológián kiírt gyógytornával ráfáztam. Az idegsebészem majdnem megevett, mert majdnem lebénultam a torna miatt, vagyis azért mert épp be volt állva a gerincem és ödémásan még jól rá tettem a tornával. Tehát csak utánna tornászni, de utána rendszeresen, nem abbahagyni. Én az én esetemet írtam. És ahogy fent le van írva, az ugy igaz, pszichés alapon jön általában elő. Valamit cipelsz magaddal, gondok problémák, amiken állandóan a gondolataid járnak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

gerinctorna