Skip to content

Már a fiataloknál is megjelenik a térdfájás!

Térdfájdalmat okoz az elhízás!A térdfájdalom gyakori mozgásszervi probléma, fiataloktól az idősekig mindenki érintett lehet. Befolyásolhatja az ilyen panaszokat a rossz súlypontból eredő terhelés, de a túlsúly is. Az elhízott tiniknél sokkal gyakrabban jelentkeznek térdproblémák, mint a normál súlyú társaiknál – derült ki egy új tanulmányból. Ez a kutatás azért is jelentős, mert eddig csak a felnőtt lakosság körében mutattak ki összefüggést.

[maxbutton id=”1″]

 

A Bristol Egyetem kutatói több, mint 3000 tizenhétévest vont be a vizsgálatba. A gyerekekkel kitöltettek egy, a fájdalom felmérésére irányuló kérdőívet, majd megmérték testtömegindexüket (BMI), amit súlyuk és magasságuk alapján határoztak meg.

Az eredményekből kiderült, hogy a BMI értékek alapján a gyerekek 7 százaléka számított elhízottnak, akik közül 33 százaléknál jelentkezett valamilyen mozgásszervi fájdalom. Ez utóbbiak 87 százaléka térdfájdalmakról is beszámolt, emellett a hát- és vállfájdalmak is gyakoriak voltak. „Ez a tanulmány azt sugallja, hogy az elhízás komoly kockázati tényező a fiatal felnőttek fájdalmainak kialakulásában, különösen a térd esetében. Még további kutatásokra lesz szükség, hogy az ok-okozati összefüggés bebizonyosodjon, de ha igaz, hogy az elhízás térdfájdalmat okoz, akkor ez azt jelenti, hogy az elhízás negatívan hat az ízületekre már viszonylag fiatal korban is, és hozzájárulhat a tünetek fennállásához, továbbá a későbbi csökkent ízületi működéshez” – magyarázta Jon Tobias, a kutatás vezetője. A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy térdfájdalom esetén már pár kiló fogyás is sokat segíthet. A tanulmány a Pain című folyóirat oldalain jelent meg.

[maxbutton id=”1″]

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás érkezett

 1. Nekem több ismerősöm sikeresen fogy egy RVL nevű termék fogyasztásával, ami a vércukorszint stabilizálásával csökkenti az étvágyat. De a mozgásra is szükség van! Heti -1 kg. elérhető. ( ha valakit érdekel, jelezze)

 2. Kedves „segíteni akarók”! Már jártam Önöknél felmérésen, sajnos azt nem tudom megoldani, hogy rendszeresen résztvegyek Kecskemétről a foglalkozásokon, mert rollátorral tudok csak közlekedn,nyugdíjas lévén autóval menni Pestre ez megint probléma.
  Az jelentene nagy segítséget, ha meg tudnák mondani, hogy a nagyobb városokban van-e ArtHuman szolgáltatás, és hol, kiket lehet megkeresni ezzel a problémával?!
  A másik dolog, jó lenne úgy kezdeni a napot,
  hogy állapotomnak megfelelően tornázni. A kazettán megjelent gyakorlatok nagy részét nem tudom megcsinálni. Ezért hs lenne olyan, hogy FOKOZATOSSÁG, gyakorlat-sor a nagyon rozogáknak, aztán ha már ez megy beépíteni nehezebb gyakorlatokat, szóval úgy, hogy ne csak a saját tyúkeszem szerint próbálkozzak, mert akkor lehet, hogy még ártok is magamnak.
  iu ezzel a

  1. Bocsánat, nincs több helyem, de köszönöm a törődésüket, és még lenne ötletem, de már nagyon megunnak, majd legközelebb. Jó egészséget és sok siker-élményt kívánok munkájukhoz ! Üdvözlettel : Zsuzsa

   1. Kecskeméten sajnos nincs képviseletünk, de a jövőben szeretnénk vidéken is elérhetővé tenni a szolgáltatást. A tornával kapcsolatban egy lehetőség, hogy egyszer feljön még egyszer Budapestre, részt vesz egy egyéni kezelésen. Itt ellátjuk olyan gyakorlatokkal, amik az Ön állapotának megfelelnek. Adunk róluk pontos leírást, képeket és betanítjuk azokat. Így otthon is tudná végezni őket!
    Jó egészséget kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

gerinctorna