skip to Main Content

Kristóf története – Lumbális porckorongsérv kezelése

gerincsérvKristóf 18 éves, versenyszerűen triatlonozó fiatalember. Komoly gerincsérvből fakadó fájdalmai miatt kényszerült abbahagyni a sportolást, de később a hétköznapi dolgokban sem volt képes fájdalommentesen és maradéktalanul ellátnia teendőit.

Két orvos is műtét felé terelte volna, de szüleivel közös konszenzusként megpróbálkoztak a gyógytornával. Elsőként egy országos intézményben funkcionális tréninggel próbálkoztak, mely sajnos nem hozott eredményt. Édesapja és édesanyja hatására eljött McKenzie kezelésre, mely elkezdte csökkenteni, majd megszüntetni a tüneteket.

A tünetek csökkenésével párhuzamban gerinckímélő statical staring technikával kezdtük tonizálni a testtartás stabilizálásáért felelős izmokat. Tünetmentes időszakban tovább végeztük és fokoztuk a statical training gyakorlatok erősségét, míg hobbiszerű, gerinckímélő, óvatos sportolás lehetővé nem vált. Ez nagyon fontos volt Kristóf számára, hisz a rendszeres mozgás élete része volt.

Bár a versenysporthoz sosem térhet vissza biztonsággal, a hétköznapi életben és a hobbi sportban tünetmentesen gyakorolhatja magát biztonsággal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back To Top