Hívjon Most! +36-30-190-7315 gerincgyogyitas@gerincgyogyitas.hu

McKenzie gyógytorna – porckorongsérv hatékony kezelése

ID-100202691Mit jelent a McKenzie terápia vagy McKenzie gyógytorna? A McKenzie módszer  – melyet Robin McKenzie újzélandi gyógytornász dolgozott ki az 50-es években – egy világszerte elismert és elterjedt módszer a különböző eredetű gerincproblémák, különösen a gerincsérv (porckorongsérv) kezelésére.
A McKenzie módszer alapján lefolytatott vizsgálat során a McKenzie terapeuta (szakképzett gyógytornász) speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a pácienssel, és a fájdalom változásából következtet a betegség kiváltó okára. Ennek alapján összeállít egy egyénre szabott McKenzie kezelési programot, ami néhány egyszerű, otthon vagy munkahelyen is könnyen kivitelezhető mozdulatból áll. Az aktív gyakorlatok révén a páciens saját maga tudja enyhíteni fájdalmát, így a probléma kimenetelére is hatást tud gyakorolni, s az esetleg kiújuló fájdalmakat már önmaga tudja enyhíteni.

A leggyakoribb panaszok közé tartozik a gerincsérv (porckorongsérv), a lumbágó valamint a gerincműtétek utáni hegképződés okozta fájdalom és mozgásbeszűkülés. A McKenzie módszer megfelelő alkalmazásával sokszor a gerincműtétek is elkerülhetők. A kezelések alkalmával a Mckenzie terapeuta a pácienssel közösen megkeresi azt a személyre szabott mozdulatsort, gyakorlatot, amivel enyhíthető a fájdalom és optimális esetben a porckorong visszapréselhető a helyére.

Milyen elváltozások esetén javasolt a McKenzie módszer?

* lumbális porckorongsérv

* nyaki porckorongsérv

* hát, ill. végtagok bizonyos problémáinak kezelésére

Bizonytalan, hogy Önnek való a McKenzie terápia? Szakképzett gyógytornászaink fel vannak készülve arra, hogy a problémához igazítsák a módszereket már az 1. kezelés alkalmával is. Ne feledje, megváltozik az élete, ha újra fájdalom nélkül éli az életét!

A porckorongsérv okai

 • Mozgásszegény életmód
 • Ülőmunka
 • Hirtelen bekövetkező megerőltetés, emelés
 • Rendszeres hajolgatás
 • Helytelen testtartás

Hogyan történik a McKenzie gyógytorna kezelés?

A kezelés első lépése a McKenzie tesztelés, melynek során a terapeuta speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a pácienssel, és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra. Ennek alapján összeállít egy egyénre szabott kezelési programot, ami néhány egyszerű, otthon vagy munkahelyen is könnyen kivitelezhető mozdulatból áll. Az aktív gyakorlatok révén a páciens saját maga tudja enyhíteni fájdalmát, így a probléma kimenetelére is hatást tud gyakorolni, és az esetleg kiújuló fájdalmakat már önmaga tudja enyhíteni. 

A kezelés során a cél a fájdalom centralizálása, majd ennek elérése után az állapot stabilizálása izomerősítéssel.

Kérjük, töltse ki a lenti űrlapot! (Kérdés esetén hívja a +36 30 190 7315-ös telefonszámot!)


Név: *
Email: *
Telefon: *
Lakcím: *
Kérjük, jelölje be a kívánt kezelést!
Probléma:
Kód (ha van):

Bizonytalan, hogy Önnek való a McKenzie terápia? Szakképzett gyógytornászaink fel vannak készülve arra, hogy a problémához igazítsák a módszereket már az 1. kezelés alkalmával is. Ne feledje, megváltozik az élete, ha újra fájdalom nélkül éli az életét!


Jelentkezzen most McKenzie tesztelésre!

This Post Has 23 Comments

 1.                                       Szép napot mindenkinek!

  Szeretnék érdeklődni a felöl,hogy nekem a gerinc oszlopom mindig fáj közéröl lefelé,és voltam már minden féle kivizsgálásokon is és nem mutatott ki semilyen betegséget és rendeleneséget,és most önöket szeretném megkérdezni,hogy milyen kezelést vagy maszázst kelene csinálni.Köszönettel Balogné

  1. Pszichoszomatikus is lehet a fájdalom. Érdemes lenne az okokat megkeresni pszichológus segítségével, vagy javaslom nálunk a szomatoterápiát.

 2. Nemrégen írtam önöknek és azt kifelejtettem ,hogy nekem pánik é idegrendszeri bajaim is vannak már 6éve és ott is kivizsgáltak mindent és nem találtak semit sem és még csak35éves vagyok Köszönettel Balogné

 3. 46 éves fizikai munát végző férfi vagyok. Már hoszzú ideje küszködök állandó derék és hátfájással.A hátam közepén a gerenc melleti résztől a derekamig állandó fájdalmaim vannak amia a jobb combom zsibbadásával párosul, főleg hanyatt fekvő helyzetben.Az orvosom szerint merevek az izmaim amire már jó pár hónapa szedek izomlazitót de semmi javulás.Ezek mellett járok fizikóterápiás kezelésekre 2 hónapja de itt sincs eredmény.Szeretné megkérdezni ,hogy van e valamilyen más módszer ami segitene vagy milyen szakembereket kellene felkeresnem ( maszzör,csontkovács,gyógytornász )

  Válaszukt előre is köszönöm.

  1. Az izmokat passzív módon masszőr tudja lazítani, aktív módon pedig a gyógytorna segíthet. Miután Önnek átlagosnál komolyabb a problémája, mindkét irányban érdemes elindulni.

  2. Szia  !

   Hasonló gondokkal  küzdök  /  küzdöttem/ 

   Dr.Embey Isztin Dezső , keress  rá a  neten /Fájdalomambulancia/  Bp.Kékgolyó u.ban 

   rendel  ,ha  valaki  ő  biztosan tud  segíteni.

 4. Szeretném kérdezni, hogy McKenzie gyógytornát alkalmazó terepauta hol található ?

  Köszönöm válaszát.

  1. Nálunk! Mindenkinek megvan a McKenzie végzettsége! Itt tudja megnézni őket:
   Mucsi Edit
   Pucsok Judit
   Kiss Tünde

   Úgy látom, a linkek sajnos nem jelennek meg. Itt az összesítő oldal, és egyenként tud a nevekre rákattintani: http://www.gerincgyogyitas.hu/category/szakembereink/budapest/ .

  1. Sajnos nem találjuk, melyik oldalon és milyen neveket nem tud megnyitni. Szívesen segítünk, ha tudjuk, miről szeretne információt.

 5. Porckorongsérvet diagnosztizáltak édesanyámnál a C.VI-VII.segmentumban. Az atlanto-dentalis izületi tágasság 7 mm-es.

  Érdeklődni szeretnék, hogy ez az eltávolodás a sérv következménye e, illetve, hogy a 7 mm távolság csökkentése a McKenzie terápiávalelérhető e? van e ezen a téren tapasztalatuk?

  Reménykedve várom javaslatukat.

  jelige:Nolly

   

  1. Kedves Kiss Katalin! Azt javasoljuk, hogy egyszer személyesen konzultáljanak szakemberrel, aki látja az édesanyja állapotát. A fizikális diagnózis mellett fontos a teljes testet látni, hisz akár még máshol is lehet elváltozás, ami közrejátszhat a problémában, a kezelésben. A gyógyulás szempontjából fontos ezen kívül a beteg fizikális állapota, hogyan tudja végezni a gyakorlatokat. Ez alapján lehet az állapotfelmérés során véleményt mondani. Javaslom Mucsi Edit kolléganőnket, aki nagy tapasztalattal rendelkezik.

 6. Kedves ArtHuman Központ!

  Az Önök által javasolt, közelemben (Pécsett) levő gyógytornászt felkerestem, aki nagyon kedvesen, figyelmesen vizsgálta meg a testem "hibáit". 🙂 S ennek ismeretében mutatott, illetve csináltatott velem különféle gyakorlatokat, amit természetesen naponta itthon is végzek. Még csak kétszer voltam nála, de már az első gyakorló hét alatt éreztem a javulást. Ugyanis nekem is gerincsérve(i)m van(nak).

  Köszönöm közreműködésüket!!!

  Őszinte szívvel tudom én is ajánlani a kedves betegeknek a Önök honlapját, gyógytornászait, mert sokkal elviselhetőbben telnek így a napjaim!  Munkájukhoz további sok erőt, kedvességet, sikert kívánok!!!

   

   

 7.  Tisztelt Arthuman központ!Elnézésüket kérem, a megrendelt gerinc gyakorlatokat nem áll  módomban letölteni ezért a megrendeléstől el kell állnom. 

 8. Tisztelt Arthuman központ!Az V csigolyám el van csúszva vantális irányba röntgen szerint13mm.MR szerint 7-8mm.Erre szeretnék tornagyakorlatokat és segítséget kérni. Köszönettel: Tarjányi Emőke

  1. Az egyéni problémák megoldására egyéni gyakorlatok szükségek. Itt tud bejelentkezni állapotfelmérésre, ahol a kezelés menetét meg lehet beszélni: http://www.gerincgyogyitas.hu/allapotfelmeres/

 9. Érdeklődni szeretnék  hogy Nógrád megyében hol végeznek ,ill, ki  végez ilyen állapotfelmérést  és  van  egyáltalán ilyen lehetőség?

   

 10. Tisztelt ArtHuman Központ!

  Köszönettel veszem hasznos információikat.70 éves kisnyugdíjas vagyok, és sajnos Budapesttől 220 km-re lakom, ezért nem tudom igénybe venni a felkínált kezeléseket, csupán az ingyenes tornagyakorlatokat.Több mint 10 éve küszködöm egy erős, jobb lapocka melletti hátfájással. A vizsgálatok egy 6. csigolya melletti gerincferdülést mutattak ki. A fájdalom ellen eddig sem a masszázs, sem az elektromos kezelés, sem a gyógyvíz nem használt.Szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy az Önök által leírt tornagyakorlatok alkalmasak-e kínjaim megszüntetésére, amelyek lassan már állandó ágyban fekvésre kényszerítenek. Amennyiben igen, úgy kérem, küldjék el nekem a fenti e-mail címre. Előre is köszönöm.   

  1. Sajnáljuk, hogy azt kell leírjuk, hogy ezek az ingyenes gyakorlatok nem fogják megszüntetni az Ön panaszait. Ilyen szintű elváltozások gyógyításához mindenképp egyéni kezelés szükséges.

 11. Tisztelt ArtHuman Központ!

  Érdeklödni szeretnék ,hogy Zala megyében ,Keszthelyen vagy környékén van szakemberük, ki  végez ilyen állapotfelmérést  és  van  egyáltalán ilyen lehetőség? Köszönöm .

 12. Tisztelt ArtHuman Központ. Fiamnak gerincsérve van idegsebész javaslatára Mckenzin tornát kell végeznie Dunakeszin lakunk,tudnának e abban segíteni van e itt képviseletük vagy a közelben hol található.Köszönöm válaszuk:Üdvözlettel Gyuris Mátyásné

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Paste your AdWords Remarketing code here

Ingyenes Gerinctorna Gyakorlatok

Otthoni gerinctorna - Jobb közérzet!

Adja meg adatait és azonnal küldjük Önnek a gyakorlatokat!