Skip to content
Hátfájás

Erika története – Derékbecsípődés kezelése

derékbecsípődésErika, 40 éves ápoló – derékbecsípődés kezelése

Derékbecsípődéssel, görnyedt tartásban keresett fel minket, hogy „csináljunk valamit a derekával, mert nem tud kiegyenesedni, annyira fáj’. Munkájának ellátása, ami emeléssel együtt jár, lehetetlen volt ebben az állapotban.

A vizsgálat alapján a kezelést McKenzie terápiával kezdtük el.

Mivel időben érkezett, az első McKenzie kezelést követően már egyenes tartással, minimális fájdalommal távozott a rendelőből. Ő maga is nehezen hitte el.

A kapott házi feladatot folyamatosan végezve a fájdalom napokon belül teljesen megszűnt. Egy-egy nehezebb mozdulatra még enyhén jelentkezett némi fájdalom, de a terápia során megtanulta, hogyan tudja befolyásolni saját tüneteinek és magától képes volt megszüntetni a kialakult fájdalmat.

Jelenleg is dolgozik és ura tüneteinek.

Hogyan történik a McKenzie gyógytorna kezelés?

A kezelés első lépése a McKenzie tesztelés, melynek során a terapeuta speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a pácienssel, és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra. Ennek alapján összeállít egy egyénre szabott kezelési programot, ami néhány egyszerű, otthon vagy munkahelyen is könnyen kivitelezhető mozdulatból áll. Az aktív gyakorlatok révén a páciens saját maga tudja enyhíteni fájdalmát, így a probléma kimenetelére is hatást tud gyakorolni, és az esetleg kiújuló fájdalmakat már önmaga tudja enyhíteni.

A kezelés során a cél a fájdalom centralizálása, majd ennek elérése után az állapot stabilizálása izomerősítéssel.

 

Csökkentse Ön is panaszait és jelentkezzen most gyógytorna kezelésre!
0Shares

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Ehhez a bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back To Top