Skip to content

térdA reumás megbetegedések, melyek az ízületek, az izmok, az inak merevségét és fájdalmát okozzák, a világon minden hetedik embert érintenek. Megfelelő étkezéssel sokat tehetünk a megelőzés érdekében. Mit érdemes fogyasztani?

1) MEGFELELŐ ÉTOLAJ

Az olívaolajban, repceolajban nagyobb mennyiségben jelen lévő egyszeresen telítetlen zsírsavak „semleges” hatásúak az ízületi gyulladásokra nézve, ezért részesítsék előnyben az ezekből nagyobb mennyiséget tartalmazó élelmiszereket.

2) VASBAN GAZDAG ÉTELEK

A vasban gazdag ételek fogyasztásával megelőzhető a vashiányos anémia kialakulása. A legjobban hasznosuló vasforrásaink állati eredetűek – a húsok, az olajos hal, a tojás -, de a hüvelyesek, a zöld leveles növények is hozzájárulhatnak a megfelelő vasbevitelhez.

3) GYULLADÁSCSÖKKENTŐ ÉTREND

Az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat, mérsékelt mennyiségű sovány húst és sok zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó diéta a heti rendszeres halfogyasztás mellett képes csökkenteni a testben a gyulladást.

A MOZGÁSNAK PORCERŐSÍTŐ SZEREPE VAN

Az ízületi fájdalmakhoz rendszerint gyenge izomzat társul, ami fokozza a porcok sérülékenységét. A mozgás több szempontból is elengedhetetlen a porcok egészségének megőrzéséhez. Például testmozgás hatására felgyorsul a testben a vérkeringés, aminek következtében az ízületeken lerakodott salakanyag elszállítódik. Továbbá növekszik a porcok tápanyagellátásnak hatékonysága, amelynek következtében az ízületek regenerálódása felgyorsul. A mozgás felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ami fokozza az ízületi fájdalmakért felelős méreganyagok távozását a szervezetből.

Természetesen ízületi problémák esetében nem minden mozgásforma ajánlott. A legmegfelelőbb a gyógytornász által vezetett egyéni, személyre szabott gyógytorna, gerinctorna.

Mozogjon szakember segítségével vagy szakemberek által összeállított gyakorlatokra! Vegye igénybe a kedvezményt most!

 

Mozgásszervi állapotfelmérés

3.500 Ft helyett 1.750 Ft

Jellemző: 30 perces mozgásszervi vizsgálat

Extra: kedvezményes gyógytorna

Mozgásszervi állapotfelmérés

RÉSZLETEK>>

Gerinctorna gyakorlat csomag

4.500 Ft helyett 990 Ft

Tartalom: Derék gyakorlatok + Hát gyakorlatok + Nyak- és váll gyakorlatok

Extra: fotókkal ellátott gyakorlatok

Gerinctorna gyakorlat csomag

RÉSZLETEK>>

Gerinctorna Videó és/vagy DVD

3.590 Ft helyett 490 Ft

Jellemző: Napi fekvő rutintorna videó vagy DVD

Extra: több formátum

Gerinctorna videó

RÉSZLETEK>>

Back To Top