Skip to content

 

Az alábbiakban nagyon részletes elemzést adunk azokkal a mozgásszervi programokkal kapcsolatban, amikkel mi már kiemelkedő eredményeket értünk el.

Hogyan néz ki egy otthon is nagyon hatásos mozgásszervi program és miért működik igazán jól?

Nem irónikus, ha rengeteg ember panaszkodik, hogy mozgásszervi fájdalommal, tünetekkel küzd, mégsem tudnak elolvasni egy anyagot, amiben valaki elmondja, leírja nekik, hogy ő hogyan csinálja?

Az alábbiakban mi most egy tapasztalatokon alapuló elemzést készítettünk arról, hogyan működnek a hatásos mozgásszervi programok.

Ha ezt Ön most nem olvassa végig, komoly lépést hagy ki egészségi állapota javítása szempontjából!

Mik a leggyakoribb mozgásszervi tünetek és mit okoznak az elszenvedőknek?

A mozgatórendszer nagyon sok pontján fordulhat elő elváltozás, tünet, fájdalom. Mégis vannak olyan elváltozások, amik igen sok embert érintenek. Ezek a tünetek lehetnek egyszer-egyszer előfordulók, de krónikussá is válhatnak.

A legtöbben derék-, hát-, illetve nyakfájással fordulnak szakemberhez, de gyakoriak a végtag problémák is (láb, térd, kar stb.).

Ezeket olvasva sokan akár legyinthetnek, hisz bárki megtapasztalhatott már egy kis hátfájást, az mégsem a világ vége. Igen, valóban nem az addig, amíg csak alkalmanként jelentkezik, nem tartós és nem éles a fájdalom.

Sokan érkeznek azonban úgy hozzánk, hogy a tünetek bizony megnehezítik az életüket. Járt már nálunk olyan fogorvos, aki fontolgatta a jól működő praxisa feladását elviselhetetlen hátfájdalma miatt. Ülő munkát végzők esetén a munka hatékonyságát nagy mértékben rontja az állandósult hát-, derék-, esetleg nyakfájás. Előfordul olyan eset is, amikor a beteg lépni, mozdulni nem tud a fájdalomtól. Esetenként az alvással, a fekvéssel vannak problémák, máskor a kisugárzó tünetek okoznak kellemetlenséget.

Mindezt tetézheti még az a szorongás is, amit sokan amiatt éreznek, hogy az esetleges hirtelen mozdulat még az egyébként is kellemetlen állapotukhoz képest is állapot romlást idézhet elő.

A tünetek sajnos nem válogatnak. Szenvedhetnek tőlük fiatalok, idősek, szellemi foglalkozásúak és fizikai munkát végzők, férfiak és nők stb. Nincs tehát védettsége senkinek!

ESETTANULMÁNY – Lajos története

porckorongsérvLajos 52 éves férfi betegünk. Az igen gyakorinak mondható deréktáji tünetekkel érkezett hozzánk. Az első alkalommal végzett állapotfelmérés során beszámolt tüneteiről és a megtett lépésekről. Lajos taxi sofőrként dolgozott, ami egyoldalú terheléssel járt szervezetére. Már jó ideje érezte, hogy fáj a dereka, de igyekezett nem tudomásul venni és nem foglalkozni vele. Nyugtatgatta magát olyan sematikus gondolatokkal, hogy „másnak is szokott néha fájni a dereka, mégsem rohangál azonnal orvoshoz”, „nem fáj ez annyira, hogy segítségre lenne szükségem”, „ebben a korban ez már normális”…

Ezeket addig mondogatta magában, amíg már azt vette észre, hogy a fájdalom zavarja a munkájában és egyébként már nem is akar megszűnni. Eljutott oda, hogy muszáj tenni valamit, egyébként már nem bírt 1 óránál többet a taxiban ülni.

A legkézenfekvőbb megoldást választotta, bement a gyógyszertárba és vásárolt fájdalomcsillapító gyógyszert, amit azonnal elkezdett használni. Kezdetben úgy érezte, segít a gyógyszer. Kevésbé érezte a fájdalmat és tudott anélkül dolgozni, hogy állandóan a kellemetlen érzésre kellett volna figyelnie.

Néhány hét múlva azonban azt vette észre, hogy nem hatott a gyógyszer szinte semmit. A munkája fontos volt számára, nem engedhette meg magának, hogy ne dolgozzon, ezért elhatározta, hogy elmegy a körzeti orvoshoz. Ott szépen kivárta a sorát, majd szembesült azzal, hogy újabb orvoshoz kell mennie. Beutalót kapott ugyanis a reumatológiára. Ott is kivárta a sorát, ahol nagyon rövid vizsgálatot követően kapott beutalót 10 alkalmas fizikoterápiás kezelésre. Kezdte érezni, hogy ez bizony időt vesz igénybe! De úgy döntött, belevág, hisz az egészsége a legfontosabb. Eljárt a fizikoterápiás kezelésre is, de számottevő javulást nem tapasztalt. Visszament orvosához, aki beutalta csoportos gyógytornára az SZTK-ba. Ide is elment. Meglepődve tapasztalta, hogy elég sokan voltak a csoportban. Ráadásul volt, aki gerincferdülés miatt ment oda, másnak a válla fájt stb. Részt vett 2-3 alkalom tornán, de itt is azt érezte, hogy nincs javulás.

Kezdte azt érezni, hogy neki nincs ennyi ideje, sem a heti többszöri kezelésekre eljárni, sem pedig azt kivárni, hogy majd egyszer, mondjuk 1-2 év múlva talán érez valamilyen javulást. Szeretett volna olyan megoldásra jutni, ami hatékonyan javítja az állapotát és időtakarékos is, azaz nem kell kezelésekre járni hetente akár többször is, parkolni, várni stb. A taxiban várakozás közben keresgélt az interneten, így találta meg 3 hónapos otthon végezhető Mozgásszervi Programunkat. Megtetszett neki, de mégsem merte megrendelni. Eszébe jutott, hogy már annyi mindent kipróbált, miért pont ez használna neki. Napokig nem foglalkozott ezzel a kérdéssel.

Majd amikor ismét nagyon erősnek érezte a fájdalmat, úgy döntött, bejelentkezik hozzánk állapotfelmérésre, hogy lássa, mennyire komolyak az általunk kínált kezelési lehetőségek. Kollégánk megvizsgálta és tájékoztatta arról, hogy megfelelő gyógytorna nélkül nem várhat állapotjavulást. Életmódja egyoldalú terhelést jelent szervezetére, amit nem lehet gyógyszerrel vagy más módszerrel kompenzálni. Egyetlen lehetőség a célirányos mozgás, ami ellensúlyozhatja az életmódbeli hatásokat. Lajos elmondta, hogy neki szimpatikus lenne egy olyan megoldás, aminek kapcsán otthon, egyedül tudna tornázni. Így megspórolná a közlekedési időt, a várakozást stb., emiatt tetszik neki a 3 hónapos program és azt szeretné végigcsinálni.

Kollégánkkal azt a megoldást beszélték meg, hogy Lajos elkezdni a 3 hónapos programot otthon, egyedül és ha igényli, akkor esetenként eljön plusz konzultációra gyógytornászunkhoz.

Erre a konzultációra nem került sor. A programban szereplő gyakorlatok jól követhetők, így otthon is tudott tornázni.  A program végeztével megkerestük Lajost és kértük, számoljon be tapasztalatairól. 3 hónap alatt lényeges változást érzékelt szervezetében. Érezte, hogy megerősödött, testtartása megváltozott. Ezzel párhuzamosan közérzete elkezdett javulni, fájdalma fokozatosan csökkent, majd megszűnt.

Munkája azóta könnyebbé vált, mert nem mindegy, milyen közérzettel kell napi sok órát ülni taxijában!

Mitől működik az otthon végezhető gyakorlat programot tartalmazó 3 hónapos Mozgásszervi program?

  • A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azok minden fontos testrészre hassanak, ne csak a problémás területre. A testtartás ugyanis ha megváltozik, akkor kompenzáció is létrejön a testben. Így a testet teljes egészként kell kezelni.
  • A gyakorlatok fokozatosan erősödnek. Így kondíciótól függetlenül elkezdhető a program.
  • Minden gyakorlat fotókkal és leírással van ellátva, így azok önállóan, további segítség nélkül is jól követhetők.
  • A gyakorlatok komplex rendszert alkotnak, így azok nem találomra vannak összefűzve.

+ A csomaghoz olyan bónuszokat biztosítunk, amik között mindenki megtalálja a számára megfelelőt!

Részletek hamarosan!

Back To Top