INGYENES kezdő gerinctorna gyakorlatok otthoni tornához!

AJÁNLÁSOK gerinctorna gyakorlatainkhoz (facebook oldalunkról)

Ingyenes gerinctorna“Valóban könnyebb a mozgásom, amióta a gyakorlatokat végzem” – Lovasi Éva.
“A gerincgyakorlatok jók és követhetőek” – Surányi Vera.
“Nagyon hasznos és a gyakorlatokat mindenki elvégezheti”- Kovács Andrásné.
” Köszönöm szépen a gerinc torna gyakorlatokat. Minden délután, 10 percet tornázok /még csak ennyit/ és végig alszom az éjszakát, nincs az a nagyon nagy fájdalmam napközben sem. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. ” – Zurányi Andrásné

Ha Önnek a tünetei egyre gyakrabban keserítik meg életét, esetleg már a fájdalom is megjelent, akkor a megoldáshoz gyakorlatainkat meg kell ismernie!

Ehhez semmi mást nem kell tennie, csak töltse ki az űrlapot és máris küldjük az ígért ingyenes gyakorlatokat!

Név: *
Email: *

This Post Has 56 Comments

 1. Gedra Gabriella

  Üdvözlöm !
  Szeretnék egy pár kérdésre választ kapni.2012 május 29.-én volt egy gerincműtétem.A hátamba a 9-es csigolya összeroppant váratlanul, és cementes feltöltést alkalmaztak.A műtétet a Királyhágó utcai gerincklinikán végezték.Kiderült közben hogy csontritkulásom is van.Sajnos előzőleg erre gyógyszert nem szedtem, mert nem hívták fel a figyelmemet rá, hogy esetleg szükségem lehet a calcium pótlásra.58 éves vagyok.Fizikai munkát végzek, a hátam előzőleg is sokat fájt, de ezt a kutyakozmetikusi munkának tulajdonítottam.
  A műtét jól sikerült a röntgenfelvételek szerint, de a hátam azóta is gyenge, hamar elfáradok.Jelen pillanatba is szednem kell a Diclac gyógyszert és a Zantac gyomorvédőt.Sajnos dolgoznom muszály, keveset tudok pihenni.Kérdésem hogy a hátizom megerősítésére milyen gyakorlatokat ajánlott végezni,és lehet-e valamilyen pici súlyzóval gyakorolni?Lehet-e az állóképességemet a CURF féle súlyzós formávalnövelni, vagy ez még korai?Várom szives válaszát.Köszönettel Gabriella

  1. ArtHuman Központ

   A tartóizmokat mindenképp meg kell erősíteni + a csontritkulásra is kell gyakorlatokat végezni. Ehhez speciális tartásjavító torna ajánlott. Ha végzi a hírlevelekben küldött gyakorlatokat, mindenképp hasznos, de azok nem célirányosak. Mindenképp egyéni tornát javasolunk, és azokat rendszeresen, otthon is kell végezni.

   1. Gedra Gabriella

    Köszönöm a válaszát, és egyben meg szeretném kérdezni, hogy az egyénre szabott gyakorlatokat milyen formába tudom megkapni, és persze a csontritkulás elleni gyakorlatok is érdekelnének !
    Üdvözlettel: Gabriella

    1. Kisbéri Erzsébet

     Sajnos súlyos csontritkulásom van,milyen tornagyakorlatokat végezzek itthon.A vizsgákat minden eredmény minusz előjelü szám.

     1. ArtHuman Központ

      Az ingyenes gerinctorna gyakorlatok általános megmozgató gyakorlatokat tartalmaznak. Kifejezetten csontritkulásra itt talál gyakorlatokat: http://www.gerinciskola.com/gyakorlatok-csontritkulas-kezelesere-3-honapos-program/ .

 2. Bohus Árpádné /Katalin/

  Gerincsérvem és sajnos csontritkulásom is van. Rendszeresen jógázom és végzem az Önök által email-ben küldött gyakorlatokat. Tapasztalatom, hogy a nyújtó gyakorlatok nagyon jót tesznek a gericsérvnek, de szeretném tudni, milyen gyakorlatokat végezzek csontritkulás ellen. Szívesen venném, ha hírlevelükben ezen betegségre is küldenének gyakorlatokat, hiszen az eddig küldöttek is nagyon hasznosak.

  1. ArtHuman Központ

   Örülünk, hogy végzi gyakorlatainkat és hasznosnak találja őket :). Speciális esetekre megvásárolható, tematizált kiadványainkat, illetve az egyéni tornát javasoljuk.

 3. TrecskónéBalogRozália

  Üdvözlöm!Azt szeretném kérdezni ezeket a javasolt gyakorlatokat CD lemezen nem lehetne kérni,természetesen nem ingyen.Agerincemen szűkület,kopás,derekamon sérv,mindkettő helyen meszesedés kopások,úgy volt műtenek de mégsem,azt javasolták tanuljak meg élni vele oké csak már hiztam is,térdeimben kopás séta nehéz erőltetem de nehéz!Köszönöm:Rozália

  1. ArtHuman Központ

   CD-nk sajnos egyelőre nincs, bár tervbe van véve. Írott formában akciós kiadványaink tartalmaznak problémaspecifikus gyakorlatokat pozíciónkénti képekkel, leírással.

 4. Kis Laszlone

  A ferjemet mütöttek gerincservre es szeretnek gyakorlatokat kerni mert erre fele nincs tornasz

  1. ArtHuman Központ

   A gerincsérvre látatlanban nehéz gyakorlatot adni. Érdemes lenne legalább egyszer eljönni hozzánk állapotfelmérésre és kezelésre. A személyre szabott gyakorlatokat otthon lehet végezni.

 5. MARTA ADAM

  Kedves Segítőim! nagyon szépen köszönöm a gyakorlatokat, tőlünk is egy kicsit messze van (utazni kellene) gyógyközpontba. nagyon jó, hogy itthon végezhetem a gyakorlatokat

 6. Turupuli Lászlóné

  Kétoldali csipőprotézisem van Az erős fájdalmaim megszüntek, de úgy érzem az izületeim fájnak sokat mozgok én nappal, de ha megpihenek nehéz elindulni. A karjaim is fájnak éjszaka elzsibbadnak, szeretném tudni, hogy milyen tornát ajál, mivel én messze lakom, hogy naponta eltudjak járni gyógytornára jobb lenne itthon tornázni, denem tudom hogy milyet lehet.

  Szivességét köszönöm várom válaszát

   Tisztelettel

  Turupuliné

  1. ArtHuman Központ

   A megadott emailcímre küldtünk Önnek választ!

 7. Kozma Józsefné

  Tisztelt Válaszoló !

  Gerinctornához ( megelőzés, általános mozgás, tehát nem konkrét betegség miatt) szeretnék labdát venni, de amint látom 1.000.- Ft-tól 9.000.- Ft-ig kapható. Gyenge minőségűt sem szeretnék, de túl sokat sem akarok fizetni érte. Mire kell feltétlenül figyelni a vásárláskor ?

  Köszönettel:

  Kozma Józsefné
  Kozma Józsefné

  1. ArtHuman Központ

   Az átmérőt kell vásárláskor ellenőrizni, hogy ne legyen túl kicsi. Lehetőleg 55 cm-es átmérőnél nagyobbat vegyet, min. 65 cm-eset.

 8. Gondos Ibolya

  Udvozlom! A fiam 14 eves es sieles kozben fenekre esett es fajtatni kezdte a hatat.A rontgen felvetel eredmenye a 8-as csigolya osszeroppanasa. A doktor ur egy szpecialis hamot rendelt es azt mondta, hogy igy rendbe jon.Mar 3-4 nap utan nem is fajtatja a hatat de en arra lennek kivancsi, hogy nem-e marad kovetkezmenye vagy jo lenne- valamilyen gyogytornat elkezdeni vagy esetleg valamilyen csonterosito vitaminokat szedni ?

  1. ArtHuman Központ

   E-mailben küldtük a választ.

   1. Gondos Ibolya

    Sajnalom de a valaszt nem tudtam elolvasni mert a rendszer nem engedett felepni.Ha megkerhenem ujra elkuldeni a valaszt a megadott  uj email cimre.Halas koszonettel.!!!                         Ibolya

    1. ArtHuman Központ

     Elküldtük az új emailt.

 9. Baranyi Antalné

  Jó indulatú Gerinc tumor, amit 3 hónappal ezelőtt távolítottak el, utánni tornát kérhetek-e. Gyenge a lábam, és fáj a hátam.

  1. ArtHuman Központ

   Ingyenes gyakorlataink elérhetőek, viszont ezek nem egyéni problémák kezelésére alkalmasak. Mindenképp látnia kell Önt szakembernek, mielőtt elkezd tornázni!

 10. Szigeti Péterné

  Nagyon szívesen részt vennék Schroth terápián. Érdeklődöm, hogy Győrben van-e rá lehetőségem?

  Köszönettel: Erzsi

  1. ArtHuman Központ

   Sajnos Győrben nincs mód rá, viszont van olyan terápiánk, ahol összevont órákat tartunk kifejezetten vidékieknek, hogy ne kelljen sokszor Budapestre jönni. A részleteket itt találja: http://www.gerincgyogyitas.hu/videkiek-schroth-tanfolyama/.

 11. Herceg Piroska

  Kiderült pár hónapja,hogy porckorongsérvem van.Azt javasolták,hogy egyenlőre probáljuk meg a gyógytornát.Sajnos semmit nem javult.Minden nap fáj a hátam és azóta gyenge a jobb lábam,mert álandóan nyomja azt az idegszálat.És nehezebb is a jobb lábam mikor egyszer megint becsipödőtt a derekem,de akkor már ugy hogy egy ideig lebénult a jobb lábam.Már egy ideje jobb,de nem ugy érzem mint azelőtt.Mi lennea tehendő?

  1. ArtHuman Központ

   A gyógytorna nagyon tág fogalom, nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokat végez. Az Ön egyéni állapotához kell megkeresni a legmegfelelőbb gyakorlatokat. Sürgősen keressen fel szakembert, nehogy rontson a helyzeten! Nálunk itt tud bejelentkezni: http://www.gerincgyogyitas.hu/allapotfelmeres/ .

 12. Ragányi Jánosné

  Scheuermann kórom van.Most már szinte elviselhetetlen fájdalommal jár.Hajolni még csak csak le tudok,de a visszaállás nagyon fáj.Eddig csak a bal lábam fájt,de most kezdődik a jobb lábamnál i. Kérdésem.Van-e és lehet-e alkalmazni tornát?

  1. ArtHuman Központ

   Igen, pl. Schroth terápiával sokat lehet segíteni. A probléma súlyosságára tekintettel mindenképp egyéni kezelés ajánlott. Jelentkezzen be hozzánk kezelésre!

 13. M .Sándor

  T .Cím!

  Gerinccsatorna  szükület, meszesedés.Ha van rá gyógytorna sziveskedjenek küldeni. Vagy egyéb terápia.

  Köszönettel:        M:  S.

  1. ArtHuman Központ

   Az egyedi problémák kezeléséhez egyéni terápia szükséges. Amennyiben szeretne változtatni és gyógyulni, jelentkezzen be egyéni kezelésre!

 14. Lele Erzsébet

  Lumbágóra ajánlottak ezek a gyakorlatok? Segítenek enyhíteni a fájdalmakat? Lézerkezelést majd csak szeptemberben kapok rá és lassan már a gyógyszer sem hat. Viszont a fájdalom elviselhetetlen. Válaszát előte is köszönöm!

  1. ArtHuman Központ

   Ilyen komoly problémára mindenképp egyedileg összeállított gyakorlatokra van szükség.

 15. Vallyonné Lóczi Ildikó

  nyaki gerincsérvem van ami nagy fájdalommal,állandó forgószerű szédüléssel,ájulással jár.aludni sem tudok,kisérő nélkül már a házat se merem elhagyni,mert nem tudom,mikor,hol esek össze,leszek rosszul.az egész életemet már évek óta/kb.15 éve/ tönkre teszi.A nyaki gerincsérvre tud valamilyen tornát,ami a gyógyulásomat segíti,vagy bármit amitől jobban lehetek?a műtétet nem vállalnám,nem szeretnék tolókocsiba kerülni.Nem tudom,hogy meddig tudom még elviselni a nagy fájdalmat és az állandó rosszulléteket.Kérem, ha tud,segítsen rajtam!Előre is köszönöm!Vné Ildi.

  1. ArtHuman Központ

   A nyaki gerincsérvre is vannak megfelelő gyakorlatok, amikkel visszahúzható a sérv. Ehhez egyéni McKenzie tornára van mindenképp szüksége, mert a gyakorlatok mindig függnek a sérv helyétől, a kitüremkedés mértékétől, a beteg állapotától stb., azaz ezeket nem lehet írásban kiadni. Az Ön állapotában otthoni tornával egyedül semmiképp se próbálkozzon, mert árthat is magának! Keressen szakembert, aki stabilizálni tudja az állapotát!

 16. Baranyi Mária

  Üdvözlöm! Nekem 6 hete L 2.es csigolyámon  kiszakadt porckorong sérv mütétem volt.Sajnos nem volt választásom.Idáig,a kórházban tanult gyakorlatokat végeztem, de 6 hét után biztosan változnak a gyakorlatok.Sajnos nem tudok gyógytornászhoz jutni,ezért szeretnék Önöktöl kérni segítséget.Előre is köszönöm. Mária

 17. Mészáros Miklósné

  Érdeklődöm, hogy Miskolcon, vagy Borsod megye közelségében van-e képviseletük?

  Válaszukat előre is köszönöm: üdv.: Mészárosné

  1. Fàbián Attila

   Üdvözlöm!
   Ágyéki gerinccsatorna műtét után, milyen tornát ajànl? Tüneteim,tapzsibbadás,szúrás és derék szúrás,fájás nem csökkent.

   1. ArtHuman Központ

    Amikor már nem csak a megelőzéshez szükséges a mozgásterápia, akkor mindenképp csak egyéni, szakember által az állapothoz összeállított torna jöhet szóba. Nem tanácsoljuk gyakorlatok összegyűjtését és otthoni végzését, mert többet árthat vele, mint használ. Nálunk itt tud egyéni tornára bejelentkezni: http://www.gerincgyogyitas.hu/egyeni-gyogytorna/ .

 18. Pásztor Jánosné

  Üdvözlöm!! 

  34 éves Bacterw kóros édesanya vagyok. itthoni gyógytornázáshoz szeretnék segítséget kérni. 2 gyermekem van,gyógytornászhoz eljutni sajnos nem tudok. 

  Segítségüket,válaszukat előre is köszönöm!!!

 19. Ádámku Gáborné

  Üdvözlöm

  A kereszcsigolyám van elcsuszva 8mm -t szeretnék gerinctornához segitségüket kérni .

  Előre is köszönöm.

 20. Jenei-Patai Katalin

  Szép napot kívánok!

  Szeretném megkérdezni, hogy két helyen ferde, és egy helyen nyitott gerinccel végezhetem az igényelt gyakorlatokat?

  Jenei-Patai Katalin

  1. ArtHuman Központ

   Kedves Katalin!

   Mielőtt elkezdi a tornát, javasoljuk, hogy személyesen konzultáljon szakemberrel!

 21. Kati

  Üdvözlöm!

  Szeretném megkérdezni, hogy enyhe derékpanaszokkal rendelkező használhat-e vertikális vibrációs gépet, és oto chili hasgépet?

  Köszönöm válaszát:

  Kati

  1. ArtHuman Központ

   Sajnos látatlanban erre nem tudunk válaszolni, mert nem látjuk, mi áll a derékpanaszok mögött, ill. van e esetleg bármiféle egyéb elváltozás az Ön esetében. Javasoljuk, hogy jelentkezzen testtartásvizsgálatra, amin ingyenes tud részt venni és itt tud jelentkezni: http://www.gerincgyogyitas.hu/terapias-tartasjavitas/.

 22. BLAHUNKA ÁGNES

  Üdvözlöm.

  Nyaki porckorongsérv műtétem volt november 20-án, de még mindig nem jó a bal vállam. Nagyon be van szükölve  a beszédemmel is van gond és kezemben nics erő. Fizikora jártam és voltam 3 hétig rehabilitáción is. Csak azt mondják hogy lassú a gyógyulás, kb 1,5 év. Én szeretnék hamarabb visszamenni dolgozni. Mit javasolna?

   

  Köszönöm válaszát.

  1. Gyógyközpont Gerincgyógyítás

   Ilyen komoly problémával mindenképp egyéni terápiát javasolok, megfelelő szakemberrel. A probléma komplex, ezért ennél többet csak személyes állapotfelmérés után lehet mondani.

 23. Farkasné Fekete Zsuzsanna

  Üdvözlöm!
  Van egy 16 éves lányom és orvosilag
  diagnosztizált gerincfedülése van.(scoliozis) Van-e rá valami torna amivel csökkenteni lehet a problémát. Sajnos a tartása is nagyon rossz, mert a vállai előre esnek. Állítólag a hirtelen növés miatt van.183cm 16 évesen.
  Köszönettel.
  Farkasné Fekete Zsuzsanna

 24. tohati istvanne

  T cim  már többször kértem az ingyenes gerinctorna gyakorlatokat  de még egyszer sem kaptam meg. mi lehet az oka.

  1. Gyógyközpont Gerincgyógyítás

   Kedves Tohati Istvánné!

   Az email címére 07.22-én küldtük ki először a gerinctorna gyakorlatokat. Amennyiben nem találja őket, valószínűleg a levélszemétben található emailünk.

 25. Magyar Éva

  32 éves nő vagyok.A próblémáim:Hát és nyaki fájdalom.Forgó jellegű szédülés,jobb oldali mutató ujjamat szokta húzni a görcs.Erős fizikai munkát végzek pékségben.Nem küldtek még sehova kivizsgálásra ebben az irányban.Ezért kérnék önöktől segítséget.Előre is köszönöm:Évi

 26. Kondacs Ferencné

  Köszönöm szépen a már korábban elküldött gyakorlatsorokat, s a többi e-mail üzenetet. Tornászom, s gyógytornára is járok. Kisebbfokú csotritkulásom is van. Viszont a csigolyám nagyok rossz állapotban van.4-4 mm elcsúszás a ventral felé LIV. az LV.höz és LV, az S.I-hez viszonyítva. A bal lábam külső részén erős fájdalmam van, egész a lábfejemig.  Szakorvosnál is voltam, nem sok jóval kecsegtettek. De a torna mindig segít, kérném, hogy ha tudnának javasolni egy speciális tornát. Alkalmankét gerinctartó övet is használok, s ha nagy a fájdalom dicloc taglettát. Várom válaszukat. Köszönöm előre is.

   

  1. Gyógyközpont Gerincgyógyítás

   Kedves Kondacs Ferencné!

   Komolyabb elváltozás esetén sajnos csak személyesen lehet olyan gyakorlatot adni bárkinek is, ami javít az állapotán. Fontos ismerni a beteg állapotát, fájdalomküszöbét, mozgáskoordinációját, mennyire tudja végrehajtani a gyakorlatokat stb. Ez alapján lehet kiválasztani a megfelelő gyakorlatokat.

   Amennyiben szeretne kezelésen részt venni, várjuk jelentkezését!

 27. Salamon Károly

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

   

  Bocsánatot kérek az összes leletem bemásolása miatt!

  Észre kellett volna vennem, hogy mások nem másolják be az összes leletüket.

  Kérem, hogy annyit foglalkozzanak az általam beküldött e-maillel, amennyi nem megterhelő és még elfogadható egy ilyen fórumon!

  Nyilván nem kívánhatom, hogy ingyenesen mindenre kiterjedő tanácsot adjanak!Tegyenek  belátásuk szerint!

  Szeretteljes, békés Karácsonyt és nagyon boldog Új Évet kívánok a honlap minden Doktorának és Dolgozójának!

  Tisztelettel: Salamon Károly

  1. Gyógyközpont Gerincgyógyítás

   A mozgásszervi problémák kezelése szempontjából a leletek csak részben nyújtanak támpontot. A személyes állapotfelmérés során a tüneteket is mindig fel kell tárni, mert a kezelés szempontjából azok elsődlegesek. A leírtak alapján a porckorong problémára, a lordosisra egyéni gyógytornát javasolunk.

 28. Nyíri Antalné

  Tisztelt "Cím"! Nyaki és lumbális gerinc sérvre van-e javasolt torna ami otthon végezhető?

  Válaszát előre is köszönöm!

   

  1. Gyógyközpont Gerincgyógyítás

   Igen, természetesen a nyaki porckorongsérvre is léteznek megfelelő gyakorlatok. Ezeket viszont problémához, tünethez, állapothoz kell igazítani. Erre egyéni kezelés keretében van mód.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>