skip to Main Content
Hívjon Most! +36-30-190-7315 gerincgyogyitas@gerincgyogyitas.hu

derékbecsípődésErika, 40 éves ápoló derékbecsípődéssel, görnyedt tartásban keresett fel, hogy „csináljunk valamit a derekával, mert nem tud kiegyenesedni, annyira fáj’. Munkájának ellátása, ami emeléssel együtt jár, lehetetlen volt ebben az állapotban.

A vizsgálat alapján a kezelést McKenzie terápiával kezdtük el.

Mivel időben érkezett, az első McKenzie kezelést követően már egyenes tartással, minimális fájdalommal távozott a rendelőből. Ő maga is nehezen hitte el.

A kapott házi feladatot folyamatosan végezve a fájdalom napokon belül teljesen megszűnt. Egy-egy nehezebb mozdulatra még enyhén jelentkezett némi fájdalom, de a terápia során megtanulta, hogyan tudja befolyásolni saját tüneteinek és magától képes volt megszüntetni a kialakult fájdalmat.

Jelenleg is dolgozik és ura tüneteinek.

 

McKenzie módszer jellemzői

Milyen elváltozások esetén javasolt a McKenzie módszer?

* lumbális porckorongsérv

* nyaki porckorongsérv

* hát, ill. végtagok bizonyos problémáinak kezelésére

Hogyan történik a McKenzie gyógytorna kezelés?

A kezelés első lépése a McKenzie tesztelés, melynek során a terapeuta speciális testhelyzeteket és mozgásokat ismételtet a pácienssel, és a fájdalom változásából következtet a kiváltó okra. Ennek alapján összeállít egy egyénre szabott kezelési programot, ami néhány egyszerű, otthon vagy munkahelyen is könnyen kivitelezhető mozdulatból áll. Az aktív gyakorlatok révén a páciens saját maga tudja enyhíteni fájdalmát, így a probléma kimenetelére is hatást tud gyakorolni, és az esetleg kiújuló fájdalmakat már önmaga tudja enyhíteni.

A kezelés során a cél a fájdalom centralizálása, majd ennek elérése után az állapot stabilizálása izomerősítéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top
EGYÉNI GYÓGYTORNA
2.000 Ft értékű kupon