skip to Main Content

állapotfelmérésMilyen megbetegedések esetén javasoljuk a gyógytornát, ill. ezt megelőző állapotfelmérést?

  • Derék– és hátfájás
  • Lumbágó, Isiász
  • Gerincproblémák (porckorongsérv, gerincferdülés stb.)
  • Lábfájdalom (boka, talp, lábszár stb.)
  • Csípőproblémák
  • Testtartás elváltozásai (pl. hanyag tartás)
  • Csontritkulás
  • Sportsérülések
  • Ízületi problémák
  • Térdfájás
  • Nyak-, ill. vállfájás
  • Ízületi problémák  (pl. ízületi kopás, gyulladás)
  • Egyéb mozgásszervi megbetegedések

1) ÁLTALÁNOS MOZGÁSSZERVI ÁLLAPOTFELMÉRÉS 30 perc

30 perces manuális állapotfelmérést tartalmazó konzultáció általános ismertetéssel.

A páciens vizsgálata fehérneműben történik. Erre a teljes testen tapasztalható elváltozások manuális kitapintása, felismerése miatt van szükség. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test (nem pedig a problémás terület) elváltozásairól, szemléltetjük azt. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek.

Mit kap állapotfelmérésünk során?

 • Állapotáról, az elváltozásokról, a kezelési lehetőségekről információt
 • Szóbeli kezelési tervet
 • Problémájára megoldást is kínálunk az első alkalommal nyújtott kezeléssel (amennyiben az első kezelést is kéri, nem csak az állapotfelmérést)

2) ÁLTALÁNOS MOZGÁSSZERVI ÁLLAPOTFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS 60 perc 

60 perces manuális állapotfelmérést tartalmazó konzultáció általános ismertetéssel.

A páciens vizsgálata fehérneműben történik. Erre a teljes testen tapasztalható elváltozások manuális kitapintása, felismerése miatt van szükség. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test elváltozásairól, szemléltetjük azt. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek, kiemelt figyelmet fordítva a problémás testrész(ek)re.

A személyes állapotfelmérés során vizsgáljuk:

 • az Ön mozgásszervi állapotára vonatkozó kórtörténetét
 • a gerinc, a vázrendszer állapotát, a testtartásbeli eltéréseket
 • az izomzat állapotát
 • a mozgásterjedelmet és betegségének függvényében elvégezzük a szükséges mozgáshatáros vizsgálatot, valamint egyéb mozgásteszteket
 • halmozott tünetek esetén a kiemelt testrészt részletesen vizsgáljuk 

A mozgásszervi állapotfelmérést szakképzett gyógytornász végzi. Bejelentkezéskor figyelembe vesszük a páciens esetleges betegségét, tüneteit, és ennek függvényében a legjobb kezelési lehetőséget biztosító terápiás ismeretekkel rendelkező szak-gyógytornász végzi az állapotfelmérést.

A 60 perces állapotfelmérés három részből áll. Az első rész egy beszélgetés, melynek során megismerjük a kórtörténetet, azaz a tüneteket, a korábbi vizsgálati eredményeket. Az állapotfelmérés második részében testtartáselemzést, ízületi mobilitást és igény szerint mozgáshatáros vizsgálatokat végzünk, illetve vizsgáljuk az esetleges izomrövidüléseket, valamint a gerinc sajátos jellemzőit. A harmadik részben szóbeli kezelési tervet készítünk. Ennek része a megfelelő terápiás módszer kiválasztása (pl. McKenzie, Schroth, Manuálterápia, Állkapocs gyógytorna, Typaldos, Breuss gerincmasszázs, Testtartáskorrekció, Ízületi stabilizáló tréning stb.)  . A páciensnek nem szükséges tehát előre terápiás módszert választani, ebben a vizsgálatot végző szakember nyújt segítséget.

Az állapotfelmérés különböző időigényű lehet a probléma függvényében. Előfordul, hogy halmozott panaszokat kell vizsgálani, ilyenkor az összes panasz vizsgálata időigényes és akár a teljes időkeretet igénybe veszi. Egyszerűbb esetekben amennyiben az időkeret engedi, a gyógytorna kezelés is elkezdhető az első alkalommal.

 Hogyan jelentkezhet az állapotfelmérésre?

 • Jelentkezzen be a lenti a lenti űrlap kitöltésével vagy hívjon minket a 06 30 190-7315-ös telefonszámon.
 • Az állapotfelmérést első kezeléssel együtt vagy önmagában is kérheti.
 • Írásbeli jelentkezését követően keressük Önt időpont egyeztetés céljából!

“Azért ajánlom másoknak a szolgáltatásukat, mert úgy látom, hogy Önöknek egy jól képzett, szakmáját értő, szakemberekből álló csapatuk van, akik tényleg segíteni akarnak a beteg embereken.”

Mogyoróssi Zoltánné

“Szisztematikusan felépített, személyre szabható alternatívákat ajánl.”

Herczeg Mónika

“Szakmai kompetencia alapú szolgáltatást kaptam, ezért szívesen ajánlom mindazoknak, akiknek fontos a hatékony, professzionális segítség.”

Minkó-Csontos Anna

“Nekem használ a gyakorlatok végzése.”

Bíró János

“Megfelelő szakértelem és figyelmesség a tornák alatt, ehhez társul egy olyan minőségi hozzáállás, ami miatt az ügyfelek érezhetik, jó helyen vannak és törődnek velük. Ezt tartom fontosnak.”

Németh Zsolt

“Szerintem nagyon jó azoknak, akik személyesen részt tudnak venni a kezelésen.”

Schupler János

Állapotfelmérés
Gyakran feltett kérdések

Van orvosi diagnózisom. Van e szükség állapotfelmérésre?

Az orvosi diagnózis nagymértékben megkönnyíti a gyógytornásszal folytatott munkát és az állapotfelmérés időtartamát is csökkentheti.

A gyógytornász ugyanakkor más szempontból vizsgálja a beteget. Először is miután a gyógytorna mozgással együtt jár, nem lehet eltekinteni a beteg részletes kikérdezésétől. A gyógytornásznak a program összeállítása során ismernie kell a beteg állapotát befolyásoló egyéb körülményeket, betegségeket (pl. magas vérnyomás, keringési zavar, korábbi operációk, daganatos elváltozás stb.)

Az állapotfelmérés nagyon fontos részét képezik a funkcionális tesztek, mozgásos vizsgálatok. A gyógytorna program összeállítása ugyanis elsősorban a beteg egyéni tünetei és a mozgásra adott reakciói alapján történik. Amennyiben ez nem így lenne, a diagnózis alapján már az orvos is adhatna egy előre megírt programot a betegnek. Ezzel szemben minden beteg tünetei mások, másképp kapcsolódnak össze tünet csoportok és mások a mozgásra adott reakciók. A gyógytornász feladata mindezek figyelembe vétele a személyre szabott program összeállítása során.


Nincs orvosi diagnózisom. Van értelme részt venni az állapotfelmérésen?

Panaszok esetén amennyiben nincs orvosi diagnózis, a gyógytornász által végzett állapotfelmérés során kiderül, mi lehet a következő lépés. Amennyiben a panaszok erősek, háttere ismeretlen, nem tipikus stb., a gyógytornász mindenképp szakorvoshoz irányítja a beteget.

Enyhépp panaszok is előfordulnak ugyanakkor (pl. ülő életmódból adódó nyak-, váll-, derékfájdalom stb.), amik esetében a gyógytorna kezelés tünet csökkenést érhet el.

Általánosságban elmondható tehát, ha orvosnál teszi meg a beteg az első lépést és a gyógytorna a megfelelő kezelési mód, akkor ezt követi a gyógytornász.

Történhet ugyanekkor fordítva is a folyamat, a gyógytornász irányíthatja szakorvoshoz a pácienst.


Melyik lehetőséget válasszam, ha gyógytorna kezelést is szeretnék első alkalommal?

A 30 perces állapotfelmérés az időkeret miatt nem tartalmaz gyógytorna kezelést.

A 60 perces állapotfelmérés esetén az állapotfelmérés mellett az esetek nagy részében van mód gyógytorna kezelésre is. Amennyiben a beteg halmozott tünetekkel jelentkezik, az állapotfelmérés időtartamát befolyásolja, hány testrész részletes vizsgálatára van szükség.

A 90 perces komplex egyéni gyógytorna magában foglalja mind az állapotfelmérést, mind pdig a gyógytorna kezelést. Amennyiben az állapotfelmérés nem tölti ki az első 60 percet, az ebből fennmaradó időben is gyógytorna kezelés történik.


Otthon végezhető feladatokat szeretnék. Kapok házi feladatokat?

A gyógytorna kezelés hatékonysága nagyban függ a beteg otthoni munkájától, így házi feladatokra az esetek jó részében szükség van.

Amennyiben a kezelési módszer megkívánja az otthoni munkát, mindenképp kap a beteg házi feladatot. A gyakorlatok sok esetben ugyanakkor nem standardizálhatók, előre nem elkészíthetők (pl. Schroth terápia stb.), mert a végrehajtás függ a beteg állapotától. Ilyenkor is kap a páciens kézzel írt segédletet az otthoni munkához.

A gyógyulás szempontjából fontos azonban, hogy a beteg állapováltozásának függvényében szükség van ismételt kezelésre és állapothoz igazított új gyakorlatsorra.


Nem ismerem a különböző módszereket. Melyiket válasszam?

A leghatékonyabb módszer kiválasztása nem a páciens, hanem a szakember feladata. Ez olykor már a dagnózis felállításakor is megtörténik (pl. porckorongsérv esetén McKenzie terápia), de ez a legtöbb esetben nem így van. A gyógytorna egy önálló tudományág és annak alágait a gyógytornászok ismerik.

Bármilyen módon jelentkezik be egy páciens, az időpontegyeztetés mindig telefonon történik. A panaszokat kikérdezzük és ez alapján olyan gyógytornászhoz adunk időpontot, aki ismeri a legrelevánsabbnak tűnő szakterápiás eljárást, így már első alkalommal is ez alapján történhet meg a gyógytorna kezelés. Amennyiben az állapotfelmérésen kiderül addig nem ismert körülmény, akkor a pácienst átirányítjuk a megfelelő szakemberhez.


Messze lakom a rendelőtől, nem tudok gyakran gyógytornára járni. Így is van értelme a gyógytorna kezelésnek?

Szakterápiás eljárás esetén mindenképp. A házi feladatok alapján lehetőség van az otthoni munkára és a kontroll alapján új gyakorlatsor összeállítására.


Milyen lehetőségek közül választhat?
Állapotfelmérés
5.500 Ft
Időtartam: 30 perc
» Anamnézis felvétel
» Kezelési terv készítés
» Egyéni kérdések megbeszélése
Állapotfelmérés /kezelés/
9.500 Ft
Időtartam: 60 perc
» Anamnézis felvétel
» Kezelési terv készítés
» Egyéni kérdések megbeszélése
» Mozgásos vizsgálat
» Időkeret függvényében gyakorlatok betanítása
» Időkeret függvényében házi feladat
Komplex egyéni gyógytorna
14.900 Ft
Időtartam: 90 perc
» Anamnézis felvétel
» Kezelési terv készítés
» Egyéni kérdések megbeszélése
» Mozgásos vizsgálat
» Gyógytorna gyakorlatok betanítása
» Házi feladat
» Extra gyakorlatok
» Életmód tanácsok

Hogyan jelentkezhet kezelésre?
(A kezelés helyszíne: 1122 Budapest, Alkotás út 15.)

 1. Telefonon felhív minket a +36 30 190 7315-ös telefonszámon. Információt nyújtunk a kezelés menetéről, lehetséges időpontjáról. (Írásbeli bejelentkezés szükség az akciós ár igénybe vételéhez!)
 2. Emailt ír nekünk és mi visszahívjuk Önt, s válaszolunk minden felmerülő kérdésre. (Írásbeli bejelentkezés szükség az akciós ár igénybe vételéhez!)
  Email: arthuman@arthuman.hu
 3. Töltse ki az űrlapot! Mi visszahívjuk Önt, válaszolunk minden felmerülő kérdésre és időpontot egyeztetünk Önnel

“A kitüntetett figyelem, amiben részesülök, segít a gyógyulásban. Réka nagyon odaadó, kedves, megfontolt, magabiztos gyógytornász. Hihetetlen, de az első hét után javult az állapotom.”

Havasi Erika

“Nagyon örülök, hogy rátaláltam a központra, mert sokkal jobban érzem magamat mióta az egyénileg összeállított gyakorlatokat csinálom, könnyebb a mozgás és a lábam érzéketlenségének mértéke is csökkent.”

Orosz Katalin


Miért jöjjön hozzánk?

Szakértő gyógytornászok

Mellékhatás nélküli kezelés

Valódi eredmények

Ön rátalált oldalunkra, így bizonyára mozgásszervi problémája van, amire megoldást szeretne. A tünetek milyenségétől, intenzitásától függően különböző szakemberek tudnak segíteni a gyógyulásban.

Mi azoknak a pácienseknek kínálunk megoldási lehetőséget, akik problémája számára kezelési módunk megfelelő és nyitottak a következő megoldásokra:

 • a probléma kezelésére alkalmas mozgásterápia (gyógytorna)
 • és/vagy a tünetek hátterében meghúzódó blokkok oldása, a szomatikus okok kezelése
Jelentkezem mozgásszervi állapotfelmérésre / kezelésre

Rólunk mondták

“Kisugárzó fájdalmam miatt kerestem egy szakorvost, aki megállapította, hogy porckorongsérvem van és műtétet javasolt. Nem tudtam rászánni magam, ezért egy barátnőm javasolta, próbálkozzak valamilyen tornával. Nem hittem, hogy az én állapotomban tudok tornázni, és azt sem, hogy meggyógyulhatok. Az állapotfelmérésen kapott információ alapján nagy nehezen belevágtam a kezelésbe is és ma már úgy érzem, ez volt az utóbbi évek legjobb döntése. Megszűnt a fájdalmam és sokkal jobb a közérzetem is. Végre nem okoz fájdalmat a napi munkavégzés!”kliens
Köszönettel: Nagy Zsuzsanna (Budapest)

This Post Has 52 Comments
 1. Sajnálom, hogy Győrben nem tevékenykedik munkatársuk. Tervezik a mi városunkban is a gerinctorna kiterjesztését? Örömmel venném, gondolom sokan érdeklődnének iránta. 

  Tisztelettel Ané

  1. Folyamatosan szeretnénk vidéki nagyvárosokban képviseletet. Reméljük, nem sokára Győrben is lesz!

   1. Kérem szíves tájékoztatásukat, ha Győrben, esetleg Mosonmagyaróváron lesz lehetőség állapotfelmérésre, illetve ennek megfelelően tornára.

     

 2. Azt szeretném kérdezni, Debrecenben terveznek-e képviselet nyitását, ugyanis Budapest

  hozzánk  messze van. Gerincműtétem volt szeptemberben, még van 3 sérvem nem műthető helyen, s számomra létfontosságú a tesre szabott gerinctorna.

                                                                    Köszönettel: Eleonóra

  1. Igen tervezzük a debreceni képviseletet. Ehhez megfelelő képviselőt keresünk!

 3. Kérem értesítsenek, ha Győrbe jönnek!!

   

                                 Előre is köszönöm!

 4. Várjuk Gyöngyösön is az értesítést ha itt is lesz képviseletük! Rengeteg bete ember van és a gyerekek állapota katasztrófális. Gerinc, csípő problémákkal!

  Üdvözlettel: Szilvi

 5. Tisztelt Címzett !

  Gyöngyöstarjáni lakos vagyok, mindennap dolgozom, ülőmunkát végzek. Nagyon fáj a hátam, derekam. A munkahelyemről nem nagyon tudok elmaradni,   Budapestre elmenni. Nagyon szeretném, ha itt a közelben (pl.Gyöngyös) is lenne állapotfelmérés és kezelés ahová el tudnék menni legalább 1 alkalommal.  Amennyiben Önöknek lesz ilyen lehetőségük kérem értesítsenek.

  Üdvözlettel Nagy Lajosné

   

  1. Kedves Nagy Lajosné! Egyelőre sajnos nincs kollégánk Gyöngyösön. Az egészsége érdekében valamennyi időt, energiát stb. rá kell szánnia, hogy felkeressen egy szakembert és nem csak állapotfelmérés, hanem kezelés miatt. Sajnos a mozgásszervi problémák nem szűnnek meg maguktól!

 6. Tisztelt Címzett!

  2,5 hete jelentkeztem a Mckenzie állapotfelmérésre és kezelésre. Mikor keres meg a tréner? Sürgős lenne. Köszönöm.

  1. Elnézést kérünk, a nyíregyházi kolléganőnknél nem volt időpont, viszont hétfőn mindenképp keresi Önt telefonon.

   1. Tisztelt Címzett!
    Nyíregyházán is van lehetőség ilyen vizsgálatra és gyógyításra?
    Előre is köszönöm a válaszát!
    Sajnos Budapest nagyon messze van!

 7. Tisztelt Cím!

   

  Érdeklődnék,hogy Tatabányán terveznek-e gerinctornát?

  Köszönöm a választ!

  1. Egyelőre sajnos nem. Vidékieknek tanfolyamainkat tudom ajánlani, ahol otthon végezhető tornát tanulhatnak. Ilyen pl. http://www.gerincgyogyitas.hu/ai1ec_event/tartaskorrekcios-tanfolyam-6×1/ .

 8. Tisztelt Cím!

  Szeretnék ingyenes állapotfelmérést, ezért érdeklődöm, hogy Szombathelyen terveznek-e képviselet létrehozását?  Üdvözlettel Farkas Lajosné

  1. Folyamatosan keresünk megfelelő vidéki kollégákat, de jelenleg Szombathelyen még nincs képviselőnk.

 9. Tisztelt Címzett!

  2 hete jelentkeztem állapotfelmérésre és kezelésre Nyíregyházán. Mikor várható, hogy hívni fog a gyógytornászuk?

  Köszönettel

  1. Elnézést kérünk, kolléganőnk szabadságon van, ezért nem jelentkezett még Önnél.

 10. Tisztelt Cím!

  Veszprémben és Balatonfüreden is sok embernek van gerincproblémája. Biztosan lenne igény a képviseletükre! Kérem értesítsenek, ha ide jönnek! Köszönöm előre is!

 11. Tisztelt Címzett!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a nyíregyházi trénerük meddig lesz szabadságon? Mikor várhatom a jelentkezését az állapotfelmérés miatt?

  Előre is köszönöm!

  1. Kedves Erika!

   Elnézést kérünk Öntől, de a nyíregyházi kolléganőnk egészségi okok miatt még mindig nem dolgozik. A honlapról emiatt egyelőre levettük a jelentkezési lehetőséget! Tudjuk, hogy a távolság miatt Budapest messze van, de szívesen látjuk, illetve ha helyben szeretne maradni, kérjük keressen más lehetőséget.

   Üdvözlettel:

   Arthuman Központ

 12. Kedves dr. Kriston Ildikó!

  Szeptembertől szívesen részt vennék egy állapot felmérésen. Lesz akkor is?

  Üdvözlettel Konta Mária

 13. Szeretnék én is egy ingyenes állapotfelmérést és szeretném kérdezni hogy Pécset van e ilyen intézmény.

  1. Igen, ezen a linken olashat róla: http://www.gerincgyogyitas.hu/zank-viktoria-gyogytornasz/ . Ha nem nyílik meg, másolja be a böngészőbe!

   1. Őszinte szívvel ajánlani is tudom Viktóriát saját tapasztalatom alapján! Gerincsérv okozta fájdalommal kerestem fel Őt pár hónapja, s mára lényegesen jobban vagyok!!! Természetesen a tornát azóta sem hagytam abba!!!

     

   1. Mit tehetünk annak érdekében, hogy legyen Szegeden is.

    Képeznek trénereket szakmán kívül is, nem gyógytornászi végzettséggel…?

     

    Üdvözlettel: Zsóka 

 14. Tisztelt dr Kriston ildikó !

  Nagyon hasznosak voltak számomra a gerincproblémákkal kapcsolatos általános jó tanácsok. / Pl. ék alakú párnán ülés /Állapotfelmérésre csak Székesfehérváron tudnék jelentkezni..Tisztelettel:Tarsóné Vashegyi Katalin.

 15. Tisztelt Dr Kriston Ildikó!

  Érdeklődni szeretnék, hogy Nagykanizsán van-e képviseletük? Tisztelettel: Kiss Erika

 16. Tisztelt ArtHuman Központ!

   

  Érdeklődnék, hogy Győrben lesz-e képviselőjük?

  A korábbi levelezések alapján terveznek ide is képviseletet.

   

  Köszönettel

 17. Azt szeretném kérdezni, hogy nekem van egy rossz tartásom. A vállaim nem oldalra hanem szinte előre felé mutatnak. És nagyon merev csípőm, és izomzatom. A mindennapi mozgásban nem zavar, de harcművészetet gyakorlok, és ott nagyon rossz a hanyag tartás, és a kicsi mozgás tartomány. Tudnának e ezen speciálisan segíteni, hogy a csípő mozgástartománya javuljon és a vállam tartása.

  Válaszukat előre is köszönöm.

  1. Karácsony óta állandó fájdalmaim vannak. Nem tudok 10 percnél tovább ülni és állni. Az MR vizsgálat az alábbi eredményt adta: ” Az L V.-S I.-ben a discuson bal medio-lateralis helyzetben kiszakadt discus hernia látható. A bal medio-lateralis recessus és a kilépő gyök erősen comprimált, de a canalis spinalis nem szűkített.” Az orvosok műtétet javasoltak. Azt szeretném kérdezni, hogy Önök szerint is csak a műtét segíthet? Az orvos szerit, ha javulás is áll be, akkor is “időzített bomba” lenne, mivel egy erős tüsszentésre, vagy hirtelen mozdulatra kiújulna a gerincsérven.

   Válaszukat előre is köszönöm.

 18. Az lenne a kérdésem,hogy Nyiregyházán,illetve Miskolcon van-e képviseletük?Valamint az űrlapnál csak a Budapesti kollégát lehet választani.Előre is köszönöm válaszát!

  1. Jelenleg nincs Miskolcon kollégánk, Budapestre lehet kezelésre jelentkezni 🙁 .

 19. Erdeklődnek, en Balatonlellén élek, hol van itt a közelemben àllapotfelmêrési lehetoseg?
  Üdv:: Huszics Lászloné.

 20. Tisztelt Címzett!

  Érdeklődni szeretnék, hogy Pécsett létezik e képviseletük.

  Válaszukat előre is köszönöm.

 21. Tisztelt Cím! Veszprémben van-e, és ha van, hol, lehetőség állapotfelmérésre és tornára? Várom tájékoztatásukat. Kérném az email címemre kūldjék. Köszönettel Hargitai Szilvia

 22. Tisztelt Cím!
  Érdeklődnék, hogy szolgáltatásaikat igénybe lehet-e venni Debrecenben?
  VZS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back To Top
Várjon! Gyógytorna megoldást keres és nem kapott választ kérdésére?
Segíthetünk?